Brus Springstin komponuje američku himnu?

Nova himna

Brus Springstin komponuje američku himnu?

Stil -
Aktuelnu himnu "Barjak iskićen zvezdama" nastala je 1814. za vreme britansko-američkog rata (1812-1815), a postala je zvanična himna SAD tek 1931. godine

NJUJORK - Gotovo četvrtina (22 odsto) Amerikanaca bi volela da Brus Springstin komponuje novu nacionalnu himnu koja bi zamenila aktuelnu himnu "Barjak iskićen zvezdama" (Star-Spangled Banner), pokazalo je najnovije istraživanje.

Slavni Bos se našao odmah ispred kantri zvezde Doli Parton kojoj bi taj zadatak poverilo 19 odsto Amerikanaca, dok se 18 odsto njih izjasnilo za jednu drugu američku muzičku legendu Stivija Vondera.

Na četvrtom mestu je još jedan slavan pevač Bob Dilan (11 odsto), na petom kompozitor filmske muzike Džon Vilijams (10 odsto), na šestom reper Džej-Zi (8 odsto), a na sedmom pop kraljica Madona (5 odsto).

Istraživanje, koje je obuhvatilo nešto više od 1.000 ljudi, obavljeno je za televizijsku mrežu CBS i magazin "Veniti fer".

Pesma "Barjak iskićen zvezdama" nastala je 1814. za vreme britansko-američkog rata (1812-1815), a postala je zvanična himna SAD tek 1931. godine.

Njen autor Frensis Skot Ki je pesmom hteo da izrazi svoju radost što je nakon bombardovanja utvrđenja Mekhenri od strane Britanaca američka zastava ostala da se vijori na jarbolu tvrđave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track