Buranovske babuške na kobasicama!

Ime zlata vredno

Buranovske babuške na kobasicama!

Stil -
Postale su toliko popularne u Rusiji da su mnogi trgovci rešili da se posluže njihovim imenom kako bi što bolje prodali svoje proizvode

MOSKVA - Buranovske babuške, drugoplasirane na nedavno održanoj pesmi Evrovizije postale su toliko popularne u Rusiji da su mnogi trgovci rešili da se posluže njihovim imenom kako bi što bolje prodali svoje proizvode.

Menadžeri pevačkog kvinteta bakica iz sela Buranovo najavljuju, međutim, da će tužiti sve koji budu to pokušali bez prethodne dozvole.

Samo nekoliko dana posle završetka finala Evrosonga u Azerbejdžanu proizvođači sardina, kobasica, mesa i vlasnici trgovina podneli su desetine zahteva za registraciju svojih proizvoda pod nazivima "Buranovske babuške", "Po Buranovski", "Iz Buranova" i drugim sličnim imenima.

Zahtev za preimenovanje naziva u "Buranovske babuške" podneo je i veliki moskovski trgovinski lanac "Neo produkt" koji se bavi prodajom mlečnih proizvoda.

Menadžer Ksenija Rubcova koja predstavlja vicešampionke pesme "Evrovizije" naglasila je da one ni sa kim nisu zaključile ugovor o korišćenju naziva koji ih je proslavio, kao i da ukoliko neko bude zloupotrebio njihov brend, da će ga tužiti sudu.

Babuške su svojim nastupom oduševile naciju, a na uspehu im je čestitao i predsednik Vladimir Putin koji je obećao da će ih uskoro posetiti. One su se posle nastupa na Evroviziji vratile u svoje zabito selo Buranovo sa samo jednim televizorom i nastavile da žive po starom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track