Mali vodič kroz boje

Šta označavaju i kako deluju na nas

Mali vodič kroz boje

Stil -
Crvena i žuta idealne su za spavaću sobu, zidove kupatila ofarbajte u zelenu ili plavu, a za sobu za devojčice najbolja je roze

Obojite dan!Poznato je da boje imaju ozbiljan uticaj na naše psihofizičko stanje. Zato, pre nego što se upustite u bojenje zidova ili kupovinu nameštaja, proverite šta koja boja označava i gde ju je najbolje upotrebiti.

RozeOva boja simboliše ljubav i romantiku i ima umirujući efekat. Preporučuje se za devojačku sobu.

ŽutaŽuta označava sreću, toplinu, a kao i kod prethodne dve, reč je o boji koja predstavlja element vatre. U slučaju da spavaću sobu želite da obojite u žuto, izaberite svetliju nijansu.

NarandžastaNarandžasta je isto stimulativna, ali ne u meri u kojoj je to crvena boja. Osim toga, prikladna je za prostorije poput kuhinje i dnevne sobe budući da je manje agresivna.

CrvenaCrvena je aktivna i stimulirajuća boja koja označava strast, uzbuđenje i moć. Ona predstavlja i boju ljubavi, pa je odlična za spavaću sobu, ali u nešto zemljanijim nijansama.

BelaBela predstavlja čistoću, nevinost i nadu. Može da se koristi u apsolutno svim prostorijama, ali stručnjaci je najviše preporučuju za kupatilo.

SmeđaSmeđa je stabilna, zemljana i prirodna boja. Najlepše ju je videti u prostorijama poput dnevnog boravka ili spavaće sobe, a nećete pogrešiti ni sa jednom nijansom.

LjubičastaLjubičasta označava plemstvo i dostojanstvo, smirujućeg je efekta, a često se povezuje sa spiritualnošću. Odlično je rešenje za spavaću sobu u slučaju da želite da stvorite romantičnu atmosferu, ali pazite da bude u nijansama lavande ili ljubičice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track