"Adidas" odustao od okov-patika

Šakantne patike

"Adidas" odustao od okov-patika

Stil -
Od kada su patike prikazane na našoj Fejsbuk strani uoči masovne proizvodnje u avgustu, 'Adidas' je dobio i pozitivne i negativne komentare

VAŠINGTON - Kompanija "Adidas" odustala je od proizvodnje patika koje liče na okove, posle kritika da bi one previše ličile na simbol ropstva.Patike nazvane "JS Raunhaus Mid" sa narandžastim plastičnim okovom rezultat su saradnje ove firme i dizajnera Džeremija Skota.

Ove patike su su "samo odraz Džeremi Skotovog jedinstvenog pristupa modi i nema nikakve veze sa ropstvom", navodi se u saopštenju kompanije.

"Od kada su patike prikazane na našoj Fejsbuk strani uoči masovne proizvodnje u avgustu, 'Adidas' je dobio i pozitivne i negativne komentare. Izvinjavamo se ljudima koji su uvređeni dizajnom i odustajemo od planova za masovnu proizvodnju ovih patika", poručio je "Adidas".

Najavljeni model patika trebalo je da bude moderna verzija klasičnih dubokih patika, s linijom po sredini.

Skot je poznat kao jedan od šokantnijih likova u svetu mode, a "Adidas" je njegov stil nazvao "laganim i otkačenim". Sam Skot je rekao da je inspiraciju za sporni model patika našao u krznenoj igrački "My Pet Monster" (Moj ljubimac čudovište).

"Moj rad je uvek bio inspirisan crtaćima, igračkama i detinjstvom", rekao je on. Skot i "Adidas" već su sarađivali na patikama sa temom Mikija mausa i pande.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track