Ozi Ozborn u Beograd stiže sa 7 šlepera

Guarana Belgrade Calling

Ozi Ozborn u Beograd stiže sa 7 šlepera

Stil -
Najveća ikona rok i metal muzike nastupiti 28. juna na Ušću

BEOGRAD - Čuveni pevač grupe "Black Sabbath" (Blek Sabat) i prema mnogima najveća ikona rok i metal muzike Ozi Ozborn, koji će 28. juna nastupiti na festivalu "Guarana Belgrade Calling" na Ušću, u Srbiju dolazi sa sopstvenom produkcijom.

Tim koji prati Ozborna, kako je naveo organizator festivala "Avalon", broji više od 40 osoba, koji opremu dovoze u sedam velikih šlepera. Postava benda koja će sa Ozbornom izvesti neke od kultnih pesama iz njegove solo karijere, ali i sve najveće hitove grupe "Black Sabbath" ima sedam članova među kojima je i slavni gitarista Sleš.

Osim originalnog člana grupe "Black Sabbath", basiste Gizera Batlera, i dvojice velikih majstora gitare, Sleša i Zaka Vajlda, sa harizmatičnim Ozbornom sviraće i članovi njegovog benda - basista Rob Blasko Nikolson, gitarista Gas Dži, klavijaturista Adam Vejkman i bubnjar Tomi Klufetos.

Nikolsona većina srpskih fanova zna po radu na solo albumima Roba Zombija i grupe "Danzig", a svirao je i u bendovima "Cryptic Slaughter", "Killing Spree" i "Suffer".Gas Dži je priznati grčki gitarista čije je pravo ime Kostas Karamitroudis.

Osim sa Ozbornom, nastupa i sa svojim bendom "Firewind", a svirao je i u grupama "Arch Enemy", "Nightrage" i "Dream Evil".Adam Vejkman je sin čuvenog klavijaturiste grupe "Yes", Rika Vejkmana, a sarađivao je i sa Eni Lenoks.Klufetos je priznati bubnjar koji je svirao sa Elis Kuperom i Tedom Nudžentom, a proslavio se radom sa Robom Zombijem, s kojim je snimio tri albuma.

Zanimljivo je da je došao u Ozijev bend da bi zamenio bubnjara Majka Bordina, koji se u međuvremenu vratio u matični bend "Faith No More" čiji nastup sledi već sutradan 29. juna, dan posle Ozija Ozborna i plejade velikih majstora koje smatra svojim prijateljima.

Ozborn i njegov tim nisu pokazali prevelike zahteve za organizatore, a najvećim delom jer se produkcijski oslanjaju na sopstvenu opremu i ekipu stručnjaka koja ih prati.Ipak, zanimljivo je da umesto plastičnih čaša koriste papirne i žele da uvek imaju dovoljno sokova od ceđenog voća, te da im se obezbedi par desetina manjih crnih peškira za scenu.

Nezaobilazni su specijalni efekti i pirotehnika bez koje bi teško bilo zamisliti metal spektakl kakav su već priredili širom Evrope. Na listi pesama su hitovi grupe "Black Sabbath" u čijem će izvođenju umesto obolelog gitariste Tonija Ajomija doći njegov sledbenik u svetu najboljih gitarista ikad - Sleš.

Bravure Zaka Vajlda publika će moći da čuje iste večeri i u njegovom matičnom bendu "Black Label Society", posle kojih na scenu izlaze "The Cult", dok se Vajld priprema za dugu set listu sa Ozijem i prijateljima.

Cene jednodnevnih ulaznica se kreću od 3.490 do 4.500 dinara, dok se za samo 5.990 može kupiti dvodnevna ulaznica. Trodnevna ulaznica košta 7.990 dinara, a ulaz na festival 30. juna slobodan je za sve posetioce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track