Najnovije vesti

Hju Grant nastavio pohod na tabloide

Hju Grant nastavio pohod na tabloide

Stil
Grant je bio i česta meta šala na svoj račun u tabloidima nakon što ga je policija u Los Anđelesu 1995. godine uhvatila sa prostitutkom

BRISEL - Britanski glumac Hju Grant nastavio je svoj pohod protiv ostrvskih tabloida pozvavši juče zvaničnike EU da smanje uticaj medijskih mogula poput Ruperta Merdoka.

Grant je česta meta britanskih tablodia a nedavno je čak i tužio jednog novinara zbog nesavesnog rada, prenosi Rojters.

Zvezda filmova "Noting Hil" i "Četiri venčanja i sahrana", juče se u Briselu sastao sa Nili Kores koja je glavna za medije u EU.

"Evropa naših snova treba da nam pomogne da ograničimo količinu medija koju jedna osoba može da poseduje. U suprotnom, imaćete velike korporacije koje diktiraju naš javni život", rekao je Grant.

Britansku javnost žestoko je potresao skandal kada je Merdokov tabloid "Njuz of d vorld" (News of the Worls) priznala da su neki njihovi novinari redovno hakovali glasovnu poštu pojedinih slavnih ličnosti.

Ovo priznanje dovelo je do zatvaranja lista, a vlada je pokrenula javnu istragu vezanu za etiku u medijima.

Grant je rekao da je njegova "fantazija" da postoje pravila koja bi ograničavala medijsko tržište ali je dodao da sumnja da će se britanska vlada pozabaviti ovim pitanjem.

Grant je bio i česta meta šala na svoj račun u tabloidima nakon što ga je policija u Los Anđelesu 1995. godine uhvatila sa prostitutkom.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...