Izbacite stres iz svog doma

Izbacite stres iz svog doma

Stil -
Pre spavanja operite sudove i izbacite smeće iz stana, ne zamračujte previše spavaću sobu i bacite ili poklonite sve sitnice koje ne koristite

Najlepše mesto za uživanje!Da bi vaša kuća ili stan bili mesto zadovoljstva i spokoja, trebalo bi da sredite prostor tako da bude prijatan i harmoničan. Sledećih nekoliko saveta će vam pomoći da se rešite stresa nagomilanog u svom domu.

Isključite uređajeIsključite sve uređaje koje ne koristite, kao i svetla u prostorijama u kojima trenutno ne boravite. Kako biste sebi obezbedili zdrav san oslobođen stresa, obavezno iznesite televizor i kompjuter iz spavaće sobe jer im tamo nije mesto.

Pospremajte za sobomGarderoba bačena na stolicu ili dečje igračke razbacane po celoj kući doprinose uvećanju količine stresa u vašem domu. Osećaćete se mnogo bolje ako vam na kraju svakog dana sudovi budu oprani, a smeće izneseno.Napravite više mestaPrenatrpan prostor nas „guši“. Promenite raspored nameštaja i rešite se nepotrebnih stvari. Sve ono što već godinama čuvate zato što će „možda nekada zatrebati“ bez potrebe zauzima vaš prostor. Rešite se svega što uopšte ne koristite, naročito ako su u pitanju predmeti za koje vas vežu neka ružna sećanja.Oživite prostorOkrečite zidove veselim bojama i nabavite kućne biljke. Napravite atmosferu koja će vam pomoći da u svakom trenutku budete opušteni i da u toj prijatnoj atmosferi zaboravite na svakodnevne brige.

Neka vas budi suncePostarajte se da u vašem domu bude što više prirodnog svetla. Naročito je važna spavaća soba. Ako se budite u zamračenoj prostoriji, zvuk alarma za buđenje veliki je šok za vaš organizam. Zato, pustite sunce u sobu i neka vas ono razbudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track