Kremiran reditelj Toni Skot
Foto: Reuters

Oproštaj

Kremiran reditelj Toni Skot

Stil -
Njegova udovica će njegov pepeo zadržati u svom domu u Los Anđelesu

LOS ANĐELES - Reditelj Toni Skot je kremiran, a njegova udovica će njegov pepeo zadržati u svom domu u Los Anđelesu.

Ova informacija je uključena u smrtovnicu holivudskog reditelja koja je objavljena juče, prenosi AP. U dokumentu se ne navodi i formalni zaključak uzroka Skotove smrti. Zvaničnici odeljenja za sudsku medicinu analiziraće rediteljevu smrt još nekoliko nedelja, iako se ceo slučaj tretira kao samoubistvo.

Reditelj filma "Top gan" skočio je sa mosta u Los Anđelesu 19. avgusta. Porodica i prijatelji okupili su se tokom vikenda kako bi na privatnoj ceremoniji odali poštu engleskom reditelju.

Njegova porodica juče je saopštila i da su formirali memorijalnu stipendiju u njegovu čast pri Američkom filmskom institutu namenjenu mladim rediteljima. Mediji su spekulisali da je smrtonosni tumor bio uzrok Skotovog samoubistva, ali je njegova porodica tvrdila da reditelj nije bio bolestan. Reditelj "Prave romanse" navodno je ostavio poruku porodici u svom automobilu kao i spisak imena koje treba pozvati ali se i dalje ne zna zbog čega je skočio. Njegov poslednji film je "Unstoppable" (Nezaustavljiv) sa Denzelom Vošingtonom iz 2010.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track