Sejšeli - rajsko ostrvo!

Sejšeli - rajsko ostrvo!

Stil -
Palme, plaže od kojih zastaje dah i predivni koralni grebeni koji izviruju iz voda Indijskog okeana nakon posete ovom mestu nikada se ne zaboravljaju
1 / 4

Nestvarno.Sejšeli su najstarija okeanska ostrva na svetu i ubrajaju se među najlepša na planeti. Od ukupno 115, samo 33 ostrva su naseljena. Glavno i najveće je Mahe, koje ima preko 75 plaža, od kojih se ne zna koja je lepša, a na njemu se nalazi i glavni grad, Viktorija.Najpoznatija plaža je Sanset bič, a u njenoj blizini je i istoimeni hotel.Velika plaža na ostrvu Praslin omiljena je kod ljubitelja vodenih sportova. Plaža Sever je na ostrvu La Dinge i pruža mogućnost za uživanje u potpunom miru i tišini, a svakako treba posetiti i Ostrvo ptica, koje je i jedino prirodno stanište esmeraldi, najvećih kornjača na svetu.Osim prelepih plaža i spektakularnih zalazaka sunca, ono što nikako ne smete da propustite na Sejšelima je ronjenje u nestvarnom podvodnom svetu, među ribama i koralima, koji se jedino na ovom mestu mogu videti.Većina turističkih brodica ima providno stakleno dno, kroz koje možete da vidite sve ono što prilikom ronjenja na velikim dubinama niste uspeli.Rajski vrtLegendarni Vale de Mai je mesto na Sejšelima, koje je pod zaštitom Uneska. Toliko je zadivljujuće da se nekad verovalo da je to originalni rajski vrt. U lepoti njegovih šuma nalazi se više od 6.000 stabljika koko de mera i šest endemskih vrsta palmi. Ovo je i poslednje prebivališta ugrožene crne papige.Fabrika čajaOsnovana je 1962. godine i zadužena je za celokupno uzgajanje i proizvodnju čaja na Sejšelima. S njenih poljana pruža se predivan pogled na padine Mahe i ovo je sigurno je jedna od najlepših panoramskih tačaka na ostrvu, gde meštani turistima na licu mesta otkrivaju kako se pravi čaj.Jedinstveni kokosJedno od prirodnih bogatstava ovog arhipelaga je i koko de mer, karakterističan po tome što njegov plod ima oblik dva spojena kokosa. On raste samo na Sejšelima i zbog toga je dospeo na zvanični sejšelski pečat, kojim će vam carinik overiti pasoš prilikom ulaska u ovu prelepu zemlju.

Stanovnika koliko i kornjačaStanovništvo Sejšela danas govori francuski i kreolski jezik (mešavina francuskog i jezika Bantu crnaca). Celokupna populacija ovog arhipelaga danas broji oko 80.000 stanovnika, koliko otprilike ima i kornjača. Skoro trećina stanovništva živi u glavnom gradu arhipelaga Viktoriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track