Romantična raskoš iznad kreveta

Baldahin

Romantična raskoš iznad kreveta

Stil -
Naizgled pomalo dramatičan model kraljevskog baldahina izgledaće dobro u skoro svakoj spavaćoj sobi

Kao u „Hiljadu i jednoj noći“.Nekada su zavese za krevet imale praktičnu svrhu jer su spavačima pružale zaštitu od hladnoće, a danas je ovaj romantični detalj često prisutan u mnogim spavaćim sobama.Najlakši način da napravite baldahin je da okačite komad platna na gornji deo njegovog okvira. Ako krevet nema okvir, postoje drugi načini da krevet obavijete nekim nežnim platnom.

Postavite garnišneVrlo efektan način za postavljanje baldahina je pričvršćivanje dve garnišne na plafon s bočnih strana kreveta. Jednostavno, na njih okačite odabrano platno koje je dovoljno dugo da se spusti skroz na pod.Elegantni prstenoviRomantičan izgled krevetu možete dati tako što ćete iznad uzglavlja na plafon okačiti jedan ili dva drvena ili metalna prstena, kroz koje ćete provući odabrano platno tako da jednako pada sa obe strane kreveta.A kad smo kod prstenova, još jedan veoma atraktivan način je i postavljanje četiri prstena, po jedan iznad svakog ugla kreveta. Kroz svaki prsten treba provući platno tako da barem jedan njegov kraj pada po podu. Ovako će vaš krevet izgledati veoma elegantno.

Veliki izbor materijalaKada je reč o materijalima koji se koriste za baldahin, izbora je zaista mnogo. Tradicionalno se koriste svila i somot, ali se u navedene svrhe sve više koristite muslin, cic, odnosno bilo koji materijal za koji mislite da će izgledati efektno. Zbog lakšeg korišćenja i jednostavnosti stila, baldahin treba da bude dugačak toliko da pada sve do poda, a prilikom usisavanja obavezno ga treba podići.Za još lepši izgled obrubite njegove ivice i pronađite neke lepe vezice kojima ćete ga vezati preko dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track