Zavodnica Kristen Stjuart zatresla Toronto

Filmski festival

Zavodnica Kristen Stjuart zatresla Toronto

Stil -
Biće prikazano više od 28 filmova, uključujući i film Gorana Paskaljevića "Kad svane dan" i "Klip" Maje Miloš

TORONTO - Filmski festival u Torontu otvoren je akcionim trilerom "Looper" sa Džozefom Gordonom -Levitom u glavnoj ulozi, ali je zvezda "Sumraka" Kristen Stjuart izazvala najviše pažnje pojavivši se na crvenom tepihu prvi put nakon što je obelodanjena njena afera sa oženjenim rediteljem.

Festival u Torontu za većinu zaposlenih u filmskoj industriji je odskočna daska za početak holivudske sezone dodele nagrada, a Toronto je ranije "izbacivao" filmove koji bi dobijali Oskara, poput "Kraljevog govora".

Ben Aflek, Selena Gomez, Hale Beri, Tom Henks i reper Snup Dog koji je postao rege muzičar Snup Lajon prošetaće crvenim tepihom festivala.

Prvu noć festivala je, međutim, obeležila Kristen Stjuart koja se pojavila na crvenom tepihu i delila autograme prvi put posle naobičnog izvinjenja što je prevarila dugogodišnjeg dečka, kolegu iz "Sumraka" Roberta Patinsona.

Ne komentarišući direktno skandal, Stjuartova (22), rekla je da je zahvalna što "zna da su svi ovde" i da je podrška koju je njen film "On the Road" (Na putu) prema kultnoj knjizi Džeka Keruaka dobio "neverovatna".

"Ja sam neko ko ceo život voli tu knjigu", rekla je Stjuartova i dodala da je knjigu prvi put pročitala kada je imala 14 godina.

Odevena u cvetnu haljinu Zuhaira Murada, mlada glumica dobro se držala, prenose mediji, ali je povremeno pokazivala znake nervoze a u nekoliko navrata odlazila je od novinara i prilazila obožavaocima koji su joj, kako se čini, davali podršku da pregura medijski veoma ispraćen događaj.

U julu, Stjuartova je priznala da je imala aferu sa 41-godišnjim rediteljem Rupertom Sandersom sa kojim je radila na filmu "Snežana i lovac" usled čega je raskinula sa Patinsonom. Zbog cele afere najviše je propatila ona budući da su je mediji i fanovi okarakterisali kao glavnog krivca za ceo slučaj. Na pitanje novinara kako se oseća, ona je kratko odgovorila "dobro" pre nego što je otišla.

U to vreme, u obližnjem bioskopu film "Looper" zvanično je otvorio 11-dnevni festival na kome će biti prikazano više od 28 filmova, uključujući i film Gorana Paskaljevića "Kad svane dan" i "Klip" Maje Miloš.

Već danas, na programu festivala biće prikazani filmovi za koje se već šuška da bi mogli da dobiju nominaciju za Oskara, uključujući "Argo" Bena Afleka o oslobađanju američkih talaca 1979. u Iranu, "The Master" (Gospodar) Pola Tomasa Andersona i adaptacija Toma Tikvera i reditelja "Matriksa" Endija i Lane Vačovski "Cloud Atlas" sa Tomom Henksom i Hale Beri.

Od osnivanja 1976. festival u Torontu postao je jedna od najvažnijih filmskih destinacija i važno odredište za ljubitelje filma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track