Nepriznate reči koje izgovaramo svaki dan

Rečnik urbane svakodnevice

Nepriznate reči koje izgovaramo svaki dan

Stil -
Izgogluj rečnik urbane svakodnevice na netu, Sime C. Ćirković i na Fejsu čekiraj promociju

Novi stil života, nove stvari, nova tehnologija napravile su i novi stil izražavanja. Koliko puta u toku dana čujemo taguj me, izgogluj, linkuj, blogujem, četujem, zatim, trenseter, trendseterka i malo po malo krenemo da koristimo po difoltu te reči a da nismo ni sigurni u njihovo pravo značenje a i primenu istih. Simo C. Ćirković napisao je Rečnih urbane svakodnevnice sakupivši novitete koji nas okružuju poslednjih deset godina i koje nesmotreno ulaze u knjiški i publicistički jezik.

Definicija trendseterke je sledeća: dama prefinjenog ukusa spremna da ruši tabue i diže nivo hit elegancije i provokativne oblike. Ima rafinirano osećanje za magičnu nijansu, a svojom erotičnom privlačnošću oličava seksualni napalm, te je šetajuća parada finih detalja modne simfonijete. Kežual (eng. casual nemaran), odevati se nehajno, neformalno, van postojećih modnih kanona, ne biti ekstra trendi, ali negovati personaliti, nositi dobre komade pret-a-portea. Sportska varijanta, prigušeni dendi stil s primesama labavog snobizma. Iz tog stila razvio se i leteći seks, varijanta na brzaka (uz tulum ide i zulum.), kres kombinacija.

Promocija knjige održaće se u salonu izdavačke kuće Hesperia edu, na Obilićevom vencu, 11. oktobra u četvrtak u 12h uz performans glumaca pod nazivom By the way, fake! A o fenomenologiji urbaniteta govoriće profesor Ratko Božović, Aleksandra Vraneš, Dejan Cukić, Zorica Stablović Bulajić, Adele Mazzola i naravno autor knjige Simo C. Ćirković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track