Pako de Lusija prvi put na Bemusu

Pako de Lusija prvi put na Bemusu

Stil -
Slavni De Lusija, sinonim za flamenko gitaru i jedan od najoriginalnijih umetnika ovog žanra, nastup je ipak započeo svirajući solo kompoziciju koja svakako pripada klasičnom repertoaru sasvim primerenom Bemusu

BEOGRAD - Proslavljeni španski gitarista Pako de Lusija u četvrtak veče je peti put nastupio pred beogradskom publikom u prepunoj velikoj sali Centru "Sava", u kojoj je vladala atmosfera kao na rok koncertima, a ne na festivalu klasične muzike, iako je De Lusija prvi put svirao u okviru 44. Bemusa.

Slavni De Lusija, sinonim za flamenko gitaru i jedan od najoriginalnijih umetnika ovog žanra, nastup je ipak započeo svirajući solo kompoziciju koja svakako pripada klasičnom repertoaru sasvim primerenom Bemusu.

Na žalost, organizatori se nisu postarali da štampaju program večerašnjeg koncerta pa je publika bila uskraćena za informaciju čiju i koju je kompoziciju izveo De Lusija. Nesumnjivo je bila inspirisana španskim folklorom.

Atmosfera se "zagrejala" kada se De Lusija, u pratnji svog seksteta okrenuo svom, i ovde dobro poznatom i cenjenom repertoaru flamenko muzike

Svaku solo partiju instrumentalista publika je nagrađivala aplauzom koji je postao frenetičan kada je nastupio čuvenim flamenko plesač Antonio Fernandez Montoja

Kako su najavili organizatori De Lusija ( 64) je beogradskoj publici odabrao da premijerno svira kompozicije sa novog albuma, čiji izlazak planira za proleće.

Kada je pre dve godine De Lusija nastupio na beogradskom Gitar Art festivalu, takođe u Centru "Sava", predstavio je album "En vivo".

Pošto je večeras bez pauze De Lujsija sa svojim sastavom muzicirao u paklenom tempu skoro dva sata, što je publika nagradila ovacijama i desetominutnim aplauzom, izgledalo je da neće biti bisa.

Kada je postalo očigledno da niko ne napušta salu, a čuli su se i zvižduci negodovanja, španski muzičari su se vratili na binu i izveli jednu od njihovih poznatih i popularnih numera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track