Milan se drogirao, HDZ ne da ulicu

Smeta im EKV

Milan se drogirao, HDZ ne da ulicu

Stil -
Kao obrazloženje naveli su da ta grupa nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj, a da su se članovi grupe, kao i sam Mladenović, drogirali

ZAGREB - Odbornici HDZ-a u skupštini Zagreba najavili su da će na narednoj sednici zatražiti odgađanje tačke dnevnog reda u vezi sa imenovanjem ulice Milana Mladenovića - pevača i gitariste beogradske rok grupe Ekatarina Velika (EKV).

Kao obrazloženje naveli su da ta grupa nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj, a da su se članovi grupe, kao i sam Mladenović, drogirali. Prema rečima predsednice HDZ-ovog odborničkog kluba Margarete Mađerić, HDZ se protivi da jedna ulica u naselju Jakuševac u Novom Zagrebu dobije ime Milana Mladenovića.

To je nedavno predložio skupštinski odbor za nazive naselja, ulica i trgova uz obrazloženje da se Mladenović rodio u Zagrebu i da je bio pevač beogradske grupe koja je uživala veću popularnost u Hrvatskoj nego u Srbiji i ostavila veliki trag u popularnoj muzici Jugoslavije.

Na konferenciji za medije, Mađerićeva je rekla da ta grupa nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliko značenje da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu.

Navodeći da su članovi EKV bili narkomani, Mađerićeva je ocenila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriterijumima kako se generacijama koje dolaze ne bi poslala loša poruka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track