Nije svejedno koji čaj pijemo

Nije svejedno koji čaj pijemo

Stil -
Kamilica je dobra protiv mučnine, nana smiruje, zeleni čaj pomaže u borbi protiv raka, a hibiskus je odličan afrodizijak
1 / 5

Napitak koji leči.Dani su sve hladniji i najlakši način da se zagrejemo jeste ispijanje šoljice toplog čaja. Ako imate nedoumicu o tome koji bi čaj trebalo da izaberete za koju priliku, rešićemo vas ove dileme.

Čaj od kamilice

upotrebljava se tokom lečenja očnih infekcija, probavnih tegoba i iritacija kože, dobar je za grlo, kad se zub zagnoji ili otekne, protiv upale desni, protiv nadutosti i mučnine. Preporučljivo je piti tri šoljice dnevno, po mogućnosti blago zaslađene medom.Čaj od nane smiruje stomak i nerve, snižava temperaturu i smanjuje bolove, dok se čaj od majčine dušice preporučuje za umirenje i protiv promuklosti.

Čaj od šipka

je dobar protiv prehlade jer sadrži i vitamin C, a čaj od lipe odličan je za dobar san.Crni čaj snižava krvni pritisak, čuva srce i krvne sudove.Zeleni čaj sadrži korisne polifenole, koji su snažan antioksidans, pa pomažu u borbi protiv raka ili prilikom dijeta ljudi sa sporijim metabolizmom. Možete ga piti i rashlađenog uz dodatak malo limuna, a pomaže i prilikom gubljenja kilograma, štiti od raka, smanjuje rizik od moždanog udara.

Tri šolje čaja od hibiskusa dnevno smanjuju opasnost od povišenog krvnog pritiska. Ovaj čaj sadrži vitamin C, a kažu i da je dobar afrodizijak.Čaj od brusnice ima odlična antibakterijska svojstva i preporučuje se onima koji imaju problema s mokraćnim putevima.Žalfija je dobra za ispiranje grla i usne šupljine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track