Objavite rat dlakama

To dosadno linjanje

Objavite rat dlakama

Stil -
Volite svog kućnog ljubimca, ali ne podnosite dlake koje ostavlja svuda po stanu? Donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da vaš dom bude čistiji

Kuća im je prepuna dlaka!Ovo je rečenica koju gosti često izgovaraju nakon što odu iz kuće nekoga ko u stanu drži psa ili mačku.Loptice od dlaka u uglovima prostorija i na tepihu nisu samo neprijatan prizor, već su i opasnost, pošto sadrže brojne alergene i prašinu. Održavanje zdravog i privlačnog doma veoma je važno zbog zdravlja ukućana, a mi vam donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se najlakše rešite dlaka.

Iščetkajte ljubimcaČim primetite da se ljubimac linja, odmah se bacite na posao i očetkajte ga, a najbolje je da to radite van stana. Ako to radite unutra, obavezno nakon četkanja sve usisajte! Koliko često treba četkati ljubimca, zavisi od rase, ali generalno pravilo je da se kratkodlaki psi i mačke četkaju jednom nedeljno, dok životinje sa srednjom i dugačkom dlakom treba četkati svaki dan.

Ako ne želite da imate dlake po celom stanu, životinjama ograničite kretanje po prostorijama koje želite da zaštitite, odnosno zabranite im da se penju na fotelje, trosede i ostali nameštaj. Budite dosledni i ljubimca na to učite dok je još mali!

Prekrivač je obavezanVeoma je teško odoleti ljubimcu kada vas pogleda svojim tužnim očima i „zamoli“ za malo maženja dok gledate televiziju. Zato na nameštaj obavezno treba staviti prekrivač, koji ćete kasnije dobro istresti.Gumene rukavice spasavaju stvarDa biste dlake kućnih ljubimaca uklonili s tapaciranih površina ili posteljine, stavite gumene rukavice i blago ih navlažite. Zatim pređite rukom preko površine i dlake će ostati na rukavicama. Isperite ih kad se na njima nakupi dosta dlaka i ponovite postupak nekoliko puta. Nakon toga nameštaj obavezno usisajte. Ako imate ljubimca u kući, umesto tapaciranog nameštaja kupujte kožni ili onaj od veštačke kože jer se mnogo lakše čisti!Dlake s garderobe najlakše je skinuti pomoću četki s lepljivim trakama, a može vam pomoći i široka selotejp traka, koju treba nalepiti na mesto na kom se dlake nalaze i brzo povući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track