Namirnice za hladne dane

Namirnice za hladne dane

Stil -
Tokom zimskih dana treba voditi računa da ishrana bude bogata voćem i povrćem

Bez vitamina se ne može!Zimske vremenske prilike prisiljavaju nas da dosta vremena provodimo u kući i da konzumiramo jaku, začinjenu hranu. Izbegavanje fizičke aktivnosti i konzumiranje teške i masne hrane najlakši je put do gojaznosti. Zima je sezona kada se organizam „ulenji“, ali konzumiranjem određenog voća bićete puni energije i zdravlja.

1. SpanaćOvo zeleno lisnato povrće ima mnogo zdravstvenih prednosti. Pored toga što ima malo kalorija, spanać sadrži flavonoide koji imaju antikancerogena svojstva, vitamin C, vitamin E, beta-karoten, cink, mangan i druge antioksidanse koji smanjuju visok pritisak. Ono što je najvažnije jeste da čisti telo i doprinosi sjaju lica.

2. Pomorandže

Ovo voće pomaže u sagorevanju masnoća i dobijanju besprekorne i sjajne kože. Bogato je vitaminom C, flavonoidima, kalijumom, folnom kiselinom, kalcijumom, jodom, fosforom, natrijumom i gvožđem. Pomorandža pospešuje probavu, snižava holesterol, visok krvni pritisak, sprečava nastanak kamena u bubregu i štiti od slobodnih radikala, koji vode do starenja i oštećenja kože.

3. Kivi

Kivi ima visok sadržaj vlakana koji kontrolišu nivo šećera u krvi i sprečavaju rak debelog creva. Smatra se da ova voćka ima više vitamina C od pomorandže.

4. Grašak

Ako se osećate loše, pojedite obrok od graška. Ovo povrće poboljšava imuni sistem i organizam održava aktivnim. Grašak ima malo kalorija i prepun je vitaminima.

5. Cvekla

Ovo tamnocrveno povrće vrlo je hranljivo i obavezno ga uključite u ishranu zimi. Cvekla poboljšava krvnu sliku i ubrzava protok krvi u telu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track