Ulcinjanin predstavlja Albaniju na Evrosongu

Pojačanje iz komšiluka

Ulcinjanin predstavlja Albaniju na Evrosongu

Stil -
Ulcinjski pevač Adrian Ljuljđuraj predstavljaće Albaniju na predstojećem Evrosongu u Malmeu maja 2013.

PODGORICA – Ulcinjski pevač Adrian Ljuljđuraj, sa albanskim gitaristom Bledarom sejkom iz Tirane predstavljaće Albaniju na Eurosongu koji će od 14 do 18 maja 2013 biti održan u Malmeu u Švedskoj.

Njih dvojica zajedno su pobedili na festivalu na kojem se takmičilo 26 kompozicija, a tokom trodnevnog festivala sve pesme su izvedene uživo, uz pratnju orkestra.

"To je jedan od najznačajnijih festivala u Albaniji sa dugom tradicijom. Poziv sam dobio od Bledara, koji je imao priliku da prati moje učešće na albanskom Top festu. Svidelo mu se moje pevanje, tako da je izrazio želju da zajedno otpjevamo numeru “Identitet”.

Iako sam pozive za saradnju nakon Top festa dobijao često, nisam prihvatio nijednu, međutim, njegovu sam prihvatio i pre nego što sam čuo pesmu", ispričao je Ljuljđuraj.

On je rekao da je gitarista Bledar u pesmu uklopio sve muzičke elemente, bukvalno od severa do juga Albanije da pesma ima te neke tradicionalne, etno elemente, ali sa rok prizvukom i da se zato zove “Identitet”.

"Svake godine predstavnik Albanije nakon izbora ide u Ameriku gdje mesec dana ponovo radi na pesmi", kazao je Ljuljđuraj.

http://www.youtube.com/watch?v=UqZixWuf2ns#!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track