Elvis slavi 78. rođendan

Kralj roka

Elvis slavi 78. rođendan

Stil -
Uprkos raskalašnom životu, Elvis je posao legenda još za života. U dvadesetak godina rada objavio je 97 ploča, a na vrhovima top lista proveo je čak 996 nedelja

MEMFIS - Pre tačno 78 godina rodio se Elvis Prisli, čovek koji je promenio "rock and roll" zbog čega mu je i nadenuta titula "kralj roka".

Prisli, za kojeg njegovi najveći obožavatelji veruju da je još živ, muzičku karijeru je počeo sa 13 godina na crkvenim svečanostima i srednjoškolskim priredbama u Memfisu. Prvu pesmu snimio je kao rođendanski poklon majci, a prvu ploču 1954. godine.Probio se hitovima "That s All Right Mama" i "Heartbreak Hotel", a njegovo najuspešnije razdoblje bilo je od 1960. do 1975. godine. U tom periodu Elvis je izdao 52 ploče i još za života prodao oko 600 miliona nosača zvuka.

Filmsku karijeru kralj je započeo 1956. filmom "Voli me nježno".Nakon 1975. godine počinje da se drogira, a 1977. doživeo je srčani udar. 16. avgusta iste godine Elvis je pao u komu jer se predozirao i istoga dana preminuo.Uprkos raskalašnom životu, Elvis je posao legenda još za života. U dvadesetak godina rada objavio je 97 ploča, a na vrhovima top lista proveo je čak 996 nedelja.

http://www.youtube.com/watch?v=OlKJ-0bnxdA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track