RASPRODATI: Hitler i Husein kao superheroji na majicama

Hit majice

RASPRODATI: Hitler i Husein kao superheroji na majicama

Stil -
Pod nazivom "Diktatori sa stavom" o poznatim diktatorima se govori kao "najokorelijoj grupi na svetu" koja se zajedničkim snagama bori protiv nepravde

Majice s likom najpoznatijih svetskih diktatora prikazanih na nešto drukčiji način, u poslednje vreme postale su pravi hit. Naime, lanac za proizvodnju odeće "Urban Outfitters" iz Filadelfije, u prodaju je pustio majice s likovima diktatora Adolfa Hitlera, Muamara Gadafija, Sadama Huseina i Kim Džong-ilag, našalivši se kako su oni u svoje slobodno vreme bili superheroji.

Pod nazivom "D.W.A." ("Dictators with Attitude" ili "Diktatori sa stavom"), o poznatim diktatorima se govori kao "najokorelijoj grupi na svetu" koja se zajedničkim snagama bori protiv nepravde.Međutim, ova ideja je prema mnogima "prelaženje svake granice dobrog ukusa"

"Ove majice su neukusne i uvredljive, posebno prema žrtvama nasilja, tiranije i genocida. Nisam sigurna da iko u toj ideji pronalazi nešto smešno ili pozitivno", istakla je direktor dobrotvorne organizacije "Holocaust Educational Trust" Karen Polok.

I pored mnobrojnih kritika, u Americi su majice s diktatorima kao superherojima jedne od najpopularnijih i najprodavanijih na tržištu, a uskoro će se pojaviti i na evropsklom tržištu. Majice košta oko sedam dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja