Dopušteno sve: Vrišteće boje, koža, životinjski stil...
Foto: Getty Images

Živela sloboda

Dopušteno sve: Vrišteće boje, koža, životinjski stil...

Stil -
Kreatori su osmislili potpuno divlji i dominantan stil za ovu godinu. Jarke boje i koža će definitivno skrenuti pažnju na vas
1 / 8 Foto: Cavali.com

Moda 2013. je godina modne slobode - u centru će biti opuštanje i zabava u svetu modnih ludosti. Iako je još uvek zima nikada nije prerano da se informišemo šta nas sve čeka ove godine kad je reč o ključnim lookovima i komadima koje bi trebalo da imamo.

Ove godine će Mediteran biti veliki hit, dizajneri su u njemu potražili inspiraciju kako bi stvorili ženstvenu mekoću i lepršavost, koja će se najviše videti na haljinama.

Cvetni printovi će biti veliki trend nadolazećeg proleća. Cvetna haljina koja se nosi uz baletanke po danu ili uz cipele s visokom štiklom za izlazak pravi je “must have” za vrele dane 2013. One će biti prozračne i najbitnije od svega - ispod kolena.

Još jedan veliki trend koji nas čeka jesu košulje bez okovratnika. Bluze koje su se na velika vrata vratile pre nekoliko sezona, nakon što smo ih ostavili u 40-ima i 80-ima, ovog proleća i ljeta će biti pravi hit. Meke su i nemaju strog oblik. Mogu se nositi uz suknje, ali najbolje od svega što će moći da se nose uz pocepane farmerke.

Uz neurednu pletenicu, raspuštenu kosu ili bob i baletanke biće rado viđene kod trendseterki na gradskim ulicama.

Roberto Kavali je lansirao kolekciju haljina koje se najbolje mogu opisati jednom rečju - sloboda.Vrišteće boje, printevi, koža, ultrakratka suknja i cipele u životinjskom printu - zvuči kao nešto što se nikako ne može iskombinovati.

Ekstravagantnu kombinaciju boja i tekstura materijala, a da izgleda tako šminkerski, može lansirati jedino taj italijanski dizajner iz Firence koji nas je ponovo naučio da volimo svoje obline. Ali, upravo taj boemski šik šminkerski look će biti najpoželjniji kad želite da stvarno zasijate.

Jedna boja će ove godine odskakati od ostalih, a to je - plava. Za leto u mekim pastelnim tonovima od sivo plave do bejbi plave, a na zimu jaka, neonski snažna plava inspirisana filmom “Avatar" od pre četiri godine.

Koža će u sezoni jesen/zima 2013. ponovo biti u trendu. Ove godine će biti sofisticirana i fina, veoma elegantna. U kombinaciji s materijalima od vune, moći će da je nose i naše mame i bake.

Nemojte zaboraviti na detalje. Navucite crne duge rukavice kao Odri Hepbern u “Doručku kod Tifanija”, jer one su veliki hit, obucite Pradine “Meri Džejn” cipele u dve boje, sa platformom i sa gumenim đonom ili nabacite šešir u obliku ogromne pečurke, kao što je to uradio Mark Džejkobs svojim manekenkama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track