Saveti za sreću u svakom životnom dobu

Tridesete, četrdesete, pedesete...

Saveti za sreću u svakom životnom dobu

Stil -
Svaki period u životu jedne žene ima prednosti i mane. Evo kako da doskočite nedostacima i ubuduće živite mnogo srećnije i zadovoljnije

Svako vreme ima svoje breme.Žene mogu da budu i te kako srećne u svim periodima života. Pitanje je samo kako gledaju na svoje trenutne probleme i šta same čine da im bude bolje. Saveti koje vam donosimo mogu vam pomoći da ubuduće živite još srećnije i ispunjenije.TridesetePMS najjače napada u tridesetim godinama. Šta učiniti? Uvrstite u jelovnik mnogo voća i povrća, piletinu, ćuretinu, lososa i što više orašastih plodova. Sve to sadrži amino-kiselinu triptofan, koja pomaže lučenju serotonina. Dakle, ako jedete ove namirnice, neće biti toliko razdražljivosti!U ovom dobu žene su koncentrisane na karijeru i samim tim više podložne stresu. Kao što znate, stres narušava i psihičko i fizičko zdravlje. Nemojte se preterano opterećivati. Jednostavno naučite da kažete „ne“ nekim projektima i poslovima. Ako se razbolite, teško da ćete išta moći da radite, zato budite pametne i mislite pre svega na sebe.

Krajnje je vreme da počnete da vežbate
Krajnje je vreme da počnete da vežbate

ČetrdeseteŽene u četrdesetim godinama često imaju problema sa spavanjem, najčešće zbog hormona. Umesto da uzimate razne tablete za spavanje, konačno počnite da vežbate. Najbolje su kardio-vežbe. Praktikujte ih redovno i uskoro ćete spavati kao beba.Psiholozi ženama u ovim godinama takođe savetuju da se ponašaju kao da su najsrećnije na svetu, pa će se vremenom tako i osećati. Pokušajte da uočite sve svoje vrline, svu lepotu koju imate u životu i sve uspehe koje ste do sada postigli. Nasmešite se, pozitivno razmišljajte, i svet će odmah izgledati kao bolje mesto.Mnoge žene u ovim godinama više brinu o drugima nego o sebi, što nije nimalo dobro. Mislite i na sopstvene radosti, tako ćete i drugima biti bolji!

Radujte se svakom novom danu
Radujte se svakom novom danu

PedeseteŽene u pedesetim godinama često znaju da se osećaju zarobljeno u svojoj koži, osećaju se kao da su im dani zapali u rutinu i misle da se ništa ne može promeniti nabolje. Na sreću, nije tako. Ako spadate u ovu grupu sredovečnih žena, upišite neki kurs, volontirajte, učite novi jezik... Ima mnogo toga što možete uraditi, samo pustite mašti na volju i budite hrabre i spremne na promene.Mnoge žene u ovom dobu tužne su zbog vrlo vidljivih promena na telu, poput opuštenog stomaka i izraženih bora na licu. Protiv godina se ne možete boriti, one nikoga nisu zaobišle. U što boljem izgledu i te kako će vam pomoći zdrava ishrana - voće i povrće, kao i celovite žitarice. U kombinaciji s vežbanjem, daće senzacionalne rezultate i još ćete dugo biti lepe i srećne. Probajte!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track