Kupke za hladne zimske dane

Napunite kadu i uživajte

Kupke za hladne zimske dane

Stil -
One deluju blagotvorno na telo jer lekoviti sastojci biljaka ili etarskih ulja koja se stavljaju u njih ulaze u organizam preko kože i udisanjem

Za dobro raspoloženje

Prelijte vrelom vodom dve šake matičnjaka, majčine dušice i nane, poklopite i ostavite da odstoji 15 minuta kako bi se oslobodila etarska ulja iz biljaka. Zatim čaj sipajte u kadu s vodom, lezite u toplu kupku i lagano masirajte telo. Posle dvadesetak minuta nežno peškirom pokupite vodu s tela pa se namažite mlekom za telo još dok je koža pomalo vlažna. Topla voda pomaže etarskim uljima da ih koža apsorbuje, a masaža biljem poboljšava cirkulaciju.

Da koža bude nežna

Najbolje je koristiti gotova ulja za kupke. U kadu s toplom vodom sipajte trećinu flašice. Još bolji efekat dobićete ako telo namažete mešavinom od ulja i mleka za telo, a potom legnete u kadu s toplom vodom (na dve kašičice kreme stavite desetak kapi ulja). Dok uživate u kupki, koža će lagano upijati sve što joj treba, a višak će se rastvoriti u vodi. Ovu smesu možete naneti i na lice. Posle kupke ne ispirajte telo, uvijte se u peškir i sačekajte dok se ne upije sva voda s kože.

Odmorite i oči

Nakon svakodnevnih obaveza i napetosti, uveče sebi priuštite kratku, ali delotvornu kupku koja će vas umiriti i pripremiti za zasluženi odmor. Ova kupka idealna je pre spavanja. Umesto jarkog svetla u kupatila upalite sveće, a na oči stavite komprese natopljene u čaj od kamilice kako biste umirili osetljivo područje oko očiju i opustili mišiće lica. Uronite uši u vodu i slušajte ritam svog disanja - udahnite brojeći do osam, pa izdahnite brojeći do šesnaest.Eterična ulja koja će vas umiriti su lavanda i kamilica. Nakon kupanja obucite pidžamu i popijte topli čaj od kamilice ili nane, uvucite se pod meki pokrivač i spavaćete kao beba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track