Lepa i u petoj deceniji

Lepa i u petoj deceniji

Stil -
I u procesu starenja vaše telo će savršeno funkcionisati ako se zdravo hranite, lagano vežbate i redovno negujete

Nije teško!Lepa i negovana koža i zategnuto telo ne moraju predstavljati problem kad žena uđe u petu deceniju života. Uz malo truda i nege lica i tela sigurni smo da dame u tim godinama mogu odlično izgledati!

Kako do ravnog stomaka

U pedesetim je veliki problem to što se mišići i vezivno tkivo opuštaju, a problemi s varenjem veoma često dovode do nadimanja stomaka. Ali to ne znači da je bitka za ravan stomak nakon pedesete izgubljena! Nije lako, ali je izvodljivo.Zbog prirodne sklonosti mišića da se u ovim godinama opuste, potrebno je redovno trenirati. Ne brinite, to ne znači da morate tri sata dnevno da provodite znojeći se u teretani. Potrebno je da svakog dana dva puta prošetate makar 45 minuta, a ako ste u mogućnosti, vežbe pilatesa ili joge bi vam dobrodošle. I ono najvažnije - što češće uživajte u seksu (kažu da je u ovim godinama najbolji!).Ne zaboravite da i stres pojačava stvaranje masnih naslaga, a ako uz to i brzo jedete, varenje će biti otežano. Zato nemojte piti više od tri šoljice kafe dnevno, izbegavajte koliko god je moguće proizvode od belog brašna i šećer jer oni usporavaju varenje. Trudite se da pijete bar dva litra vode dnevno i da jedete što više svežeg voća, povrća, žitarica i kuvane hrane.

Kakva šminka je najbolja

Imajte na umu da žene posle pedesete godine lepše izgledaju ako su negovane. Usne su podložne procesu starenja, pa zato izgube definiciju, a jedan od trikova da budu punije jeste upotreba neutralne olovke za usne u kombinaciji s hidratantnim karminom. Preporučuje se da ruž i rumenilo budu u istoj nijansi jer će se tako dobiti mekše i skladnije konture. Ne treba koristiti teške pudere za lice jer se mogu skupiti u porama, a koža može postati suva i mat. Koža oko očiju gubi elastičnost, pa je potrebno posebno istaknuti oči. Treba izbegavati senke u tamnosivoj boji, a koristiti one u boji peska u kombinaciji sa smeđom olovkom, koja se stavlja uz samu ivicu oka. Maksimalna dužina kose neka bude do ramena, a šiške su poželjne jer deluju mladalački i skrivaju bore na čelu. Preporučuju se serumi za regeneraciju kože i kreme s kolagenom i zaštitnim faktorom koje se nanose na lice i vrat, kao i one za izbeljivanje fleka. Hidratantni sapuni i mleko za telo takođe su prijatelji zrele kože i kad god možete, idite na masažu jer ćete tako pospešiti cirkulaciju celog tela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track