Štrajk upozorenja glumaca na Terazijama

Štrajk upozorenja glumaca na Terazijama

Stil -
Štrajkači traže odlazak direktora Mihaila Vukobratovića zbog ugrožavanja rada kuće i socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih, uz kršenje zakona i etike

BEOGRAD - Reprezentativni sindikati Pozorišta na Terazijama najavili su da će održati drugi štrajk upozorenja, večeras od 19 do 20 sati u holu ispred sale tog teatra.

"Štrajk je posledica više neuspelih pokušaja u proteklih 14 meseci, kao i nepromenjenog stanja posle prvog štrajka upozorenja od 13. februara", saopštili su Samostalni sindikat i Sindikat muzičkih umetnika.

Oni traže odlazak direktora Mihaila Vukobratovića zbog "ugrožavanja rada kuće i socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih, uz kršenje zakona i etike".Ova dva sindikata kritikuju i osnivača Pozorišta na Terazijama - Skupštinu Beograda da svojim nereagovanjem faktički štiti direktora.

"Drugi štrajk upozorenja je još jedan pokušaj, pre obustave rada, da javnosti ukažemo na probleme javne ustanove kulture, koja se finansira iz budžeta Beograda", ističe se u saopštenju.Uprava Pozorišta na Terazijama je u više navrata u proteklih godinu dana odbacila optužbe sindikata.

Sekretarijat za kulturu Beograda je 14. februara pozvao sindikate Pozorišta na Terazijama da odustanu od štrajka, ističući da je već u toku komunikacija radi rešavanja problema i da su "u tom procesu već napravljeni važni pomaci".

U Pozorištu na Terazijama u toku je postupak kontrole poslovanja koji sprovodi Agencija za budžetsku inspekciju, pa je za dalje razmatranje navoda sindikata potrebno sačekati izveštaj o kontroli, ukazuju u Sekretarijatu za kulturu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track