Za radnim stolom ugojimo se 3 kilograma

Krivi su slatkiši

Za radnim stolom ugojimo se 3 kilograma

Stil -
Nezdrava ishrana na poslu, za samo godinu dana znači više od tri kilograma viška, a skoro 33 odsto radnika laže o količini slatkiša koju su pojeli

Žene se na poslu u proseku ugoje 2,8 kilograma odnosno jedan konfekcijski broj, a muškarci 2,3 kilograma, utvrdila je jedna britanska studija sprovedena na 2000 ljudi.

One priznaju da jedu više nego pripadnici jačeg pola, a skoro 13 odsto njih jede grickalice četiri puta na dan.

Nezdrava ishrana na poslu, za samo godinu dana znači više od tri kilograma viška, a skoro 33 odsto radnika laže o količini slatkiša koju su pojeli.

Takođe, trećina radnika priznaje da im grickalice pomažu da se nose sa stresom, a 22 odsto njih kaže da im treba šećer kako bi prebrodili popodne. Polovina njih ipak priznaje da se ne osećaju dobro i zadovoljno nakon što pojedu slatkiše. Svaki 20-i skriva grickalice kako bi svojim kolegama pokazao da ne jede nezdravo kao oni, a češće lažu žene nego muškarci.

Najpopularniji "poroci" su keks, a odmah zatim čokolada, čips i kolači. Upravo su kolači poslastica kojoj radnici u kancelarijama ne mogu da odole. Takođe, radnici u kancelariji skloniji su grickalicama od onih koji ne rade u kancelarijama, potvrdila je studija.

"Da ljudi jedu kvalitetne obroke, bili bi duže zadovoljni pa ne bi imali potrebe za grickalicama. Promena ishrane može vam pomoći da smršate, ali i da se rešite problema kao što je nadutost", tvrdi nutricionista dr. Sara Brever.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track