Nega kože posle vežbanja

Nega kože posle vežbanja

Stil -
Posle treninga istuširajte se mlakom vodom, namažite telo losionom i pijte dosta vode jer kožu treba hidrirati i iznutra

Vodite računa o sebi!Pojačano znojenje tokom treninga, naročito ako je koža osetljiva, može izazvati određene probleme, pojavu crvenila, osipa ili bubuljica. Kako biste ih sprečili, nakon vežbanja i fizičke aktivnosti obavezno se pridržavajte sledećih pravila...U teretanu bez šminkeOvo je jedno od osnovnih pravila. Kao prvo, vežbajući s mejkapom izgledaćete smešno, jer za šminkom tada jednostavno nema potrebe. Vežbate radi sebe i svog zdravlja, a ne da biste zadivili nekoga. Osim toga, kad koža počne da luči znoj iz pora, šminka će onemogućiti normalno disanje kože, što će uzrokovati njihovo začepljenje i pojavu bubuljica i drugih iritacija. Pored toga, šminka će početi da se razliva na licu, bez obzira na to koliko je kvalitetna. Nakon vežbanja (ako se ne tuširate u fitnes centru) obavezno se treba umiti mlakom vodom i obrisati lice čistim peškirom. Tako ćete ukloniti višak masnoće i znoja i sprečiti pojavu upalnih procesa.Budite nežni prema teluNema boljeg osećaja od tuširanja nakon vežbanja. Ali mnoge žene tada imaju potrebu da upotrebljavaju različite vrste pilinga kako bi skinule svu prljavštinu s tela, a takvu vrstu pranja treba izbegavati. Naime, pošto su pore još uvek proširene, pilingom se uklanjaju i one masnoće koje pomažu koži da ostane hidrirana, što je može isušiti. To je posebno loše ako već imate suvu i osetljivu kožu. Zato nakon treninga koristite blage gelove za tuširanje.Tuširajte se mlakom vodomMišići su nakon treninga zategnuti i bolni, a vruć tuš zvuči previše savršeno da biste se opustili? Ne radite to! Vrela voda će s vaše kože isprati ulje koje je štiti i vlaži, pa će postati isušena i zategnuta.

Hidratacija kožePosvetite svojoj koži nekoliko minuta nakon tuširanja, kada je najbolje vreme za nanošenje mleka ili losiona za telo, a izbegavajte nanošenje ulja, jer može da začepi proširene pore, koje još uvek izlučuju znoj.

Pijte dosta tečnostiPrilikom vežbanja telo može da izgubi i više od litar vode, pa je tu količinu potrebno i nadoknaditi. Telo i koža biti će vam zahvalni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track