Kako da očistite pluća od nikotina

I te kako je moguće

Kako da očistite pluća od nikotina

Stil -
Namirnice poput crnog luka i đumbira uklanjaju katran i toksine iz disajnih organa

Reagujte na vreme.Rak pluća je jedan vodećih uzroka smrti od karcinoma u svetu i od njega u najvećem broju obolevaju upravo oni koji svakodnevno uživaju u udisanju dima cigarete. Lekari zbog toga svim pušačima preporučuju da se jednostavno odreknu te loše navike. Ako već pušite, potrudite se da barem smanjite rizik od obolevanja od raka.Određene namirnice i te kako vam mogu pomoći da malo pročistite pluća. Zapamtite, njihovim konzumiranjem ih ne možete u potpunosti očistiti, ali se u određenoj meri možete osloboditi toksina. Evo koje su to namirnice...

Đumbir

Ovo je još jedno snažno sredstvo za izbacivanje toksina iz pluća. Možete piti čaj od njegovog korena i tako sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok.

Pomorandža

Osim što su uveliko poznat izvor vitamina, narandže takođe sadrže i kriptoksantin, koji deluje preventivno protiv raka pluća.

Kukuruz šećerac

Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin, za koji se smatra da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. S druge strane, treba imati na umu da zbog pojave GMO treba konzumirati isključivo onaj u čije poreklo ste u potpunosti sigurni.

Luk

I beli i crni luk sadrže materije koje imaju antikancerogeno dejstvo. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. Zanimljivo je i da kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih ćelija.

Kopriva

Ova biljka prepuna je gvožđa, a veoma je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica

Ovaj čaj se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

SelenReč je o zaista moćnom antioksidansu, koji se može naći u raznim vrstama ribe, poput tunjevine, lososa i bakalara, ali i u jagnjetini, jajima i žitaricama. Naravno, preporučujemo vam da se držite jaja i žitarica i da smanjite konzumiranje namirnica životinjskog porekla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track