Blistav dom u nekoliko koraka

Očistite kuću bez hemikalija

Blistav dom u nekoliko koraka

Stil -
Sirće, so, majonez i voda ukloniće i najtvrdokornije fleke, mrlje i prljavštinu iz kuhinje, kupatila i s nameštaja

Iznenadiće vas postignuti rezultati.Uvek ste zabrinuti da vam dom nije čist onoliko koliko bi trebalo i, ma koliko vremena odvajali za njegovo održavanje, uvek može još nešto da se uradi. Evo jednostavnih trikova koji će vam pomoći da vaš prostor jednostavno zablista.Postoji jeftin, a u isto vreme brz i lak način da očistite prostore u vašem domu koji se najviše prljaju i u kojima se najviše zadržavaju različiti mikroorganizmi.

Majonez polira podoveUkoliko ste primetili da na vašem drvenom nameštaju ili podu postoje potamneli tragovi ili druge ogrebotine koje ne možete da uklonite poliranjem, pokušajte da oštećeni deo tretirate majonezom. Držite ga oko sat na mrlji, a potom obrišite, rezultati će biti vidni.Sirće čisti tuš-kabinePomešajte sirće s vodom u razmeri 1:10 i rastvor sipajte u flašu s raspršivačem. Na taj način dobićete jeftin, a ujedno netoksičan sprej za borbu protiv buđi i kamenca u kupatilu. Možete ga koristiti svakog dana, i to bez rukavica.

So skida fleke s tepihaAko ste na tepih prosuli crno vino ili neku drugu tečnost koja ostavlja fleke, na to mesto pospite so i gledajte kako gotovo potpuno apsorbuje tečnost. Pričekajte da se taj deo vaše prostirke osuši, a zatim usisajte. So će pokupiti veći deo tečnosti, a sjajno deluje i na mrljama od blata.

Usisivač osvežava vazduhAko želite da se rešite neprijatnih mirisa iz kuhinje nakon spremanja hrane ili pak onih koji su ostali od vašeg ljubimca, ili nečeg trećeg, stavite pamučnu lopticu utrljanu u vanilu u vrećicu za usisivač i uključite uređaj. Ubrzo će se vašim domom raširiti prijatan miris.

Soda bikarbona čisti kuhinjuMrlje s radne ploče u kuhinji možete ukloniti uz pomoć paste od sode bikarbone. Napravite je tako što ćete mešati sodu bikarbonu i vodu dok ne dobije teksturu otopljenog maslaca ili lepka. Supstancu stavite na prljavštinu, a potom to mesto trljajte toplom, vlažnom krpom.

Voda uklanja mast iz rerneZa održavanje čistoće rerne u vatrostalnu posudu (ili bilo koju drugu koja može da stane) nalijte vodu, a zatim je stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrejali na 230 stepeni. Ostavite je unutra 20 minuta kako bi para omekšala nečistoće i masnoće, a kad se pećnica ohladi, jednostavno je prebrišite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track