Pretvorite balkon u malu oazu

Sredite prostor koji vas spaja s prirodom

Pretvorite balkon u malu oazu

Stil -
Promena Došlo je proleće, pa je možda pravo vreme da preuredite jedan od najlepših delova doma i stvorite prostor za uživanje i relaksaciju

Zamislite buđenje uz šoljicu omiljenog napitka na svežem jutarnjem vazduhu, s pogledom na najdraže cveće ili pak povrće. I sve to iz udobne ležaljke, naravno s naočarima za sunce. Uz nekoliko jednostavnih saveta svoj balkon možete pretvoriti upravo u jednu takvu oazu - spoj mira i prirode. U njoj ćete moći da provodite svoje slobodno vreme, bilo sami ili u društvu prijatelja, opuštate se i oslobađate stresa.Mesto za uživanje ili čitanjeU zavisnosti od toga koje je veličine vaš balkon, možete ga preurediti tako da bude odličan prostor za uživanje, dremanje, ali i čitanje omiljene knjige. Osim toga, ako imate malo više prostora, terasa je idealna za druženje s prijateljima, s kojima možete uživati u ispijanju kafe ili čaši vina. Verovatno u kući imate nameštaj koji možete da iskoristite u te svrhe, a ako nemate, nemojte kupovati skupe garniture jer će zauzeti previše mesta na vašem balkonu. Odaberite sklopive stolice, sto i ležaljke u boji, koje možete pronaći u supermarketima po povoljnim cenama. I njih, prema ličnim afinitetima, možete da ukrasite na najrazličitije načine.

Prostor za jelo

Doručkovati na balkonu mnogo je bolje nego sedeti za kuhinjskim stolom. Osim što ćete uživati u jutarnjem suncu i svežem vazduhu, naoružaćete se pozitivnom energijom za dan koji sedi. Sve što vam je potrebno jesu mali sto i stolice, koje verovatno već imate. Ukoliko su to stari komadi nameštaja, uvek ih možete učiniti lepšim uz pomoć malo boje i pokojeg ukrasnog jastučića, prostirke za sto i vaze za cveće. Iznenadićete se koliko sve može da izgleda dobro.

Pravi vrt

Ako ste ljubitelj prirode, idealno rešenje je da od svog balkona napravite malu bašticu. Osim što je izbor biljaka za novi vrt veoma zabavna misija, povremeni rad na njegovom održavanju svakako će vas relaksirati. Uz to, svakog dana ćete uživati u zelenilu koje ste stvorili, a moći ćete i da se opustite ukoliko nabavite samo jednu stolicu. Isto tako, možete, pored cveća, posaditi i neku vrstu povrća, poput malog paradajza ili ruzmarina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track