FEJSBUK MU PRETI TUŽBOM: Mladić pronašao rešenje za zavisnost od ove društvene mreže!

Traže 100.000 dolara

FEJSBUK MU PRETI TUŽBOM: Mladić pronašao rešenje za zavisnost od ove društvene mreže!

Tech -
Kodi Romano je razvio aplikaciju "Break Your Facebook", alat koji omogućava potpuni odmor od Fejsbuka

Kodi Romano je sve do nedavno puno vremena provodio na Fejsbuku ali nakon što je izbio skandal sa prisluškivanjem američke Agencije za nacionalnu bezbednost ali i zbog nezadovoljstva lošim kvalitetom Njuz Fida ove društvene mreže, odlučio je da izbriše svoj profil.

Nakon toga, kako je napisao na svom blogu, postao je srećniji pa sada vreme provedeno na Internetu koristi isključivo za posao, dok se sa ljudima, umesto dopisivanja putem Fejsa – druži uživo.

Romano kaže da su brojni korisnici ove mreže postali zavisni od Fejsbuka, a da toga možda nisu ni svesni pa bi i njima dobro došao odmor od konstantnog proveravanja novih statusa, vesti i poruka na ovoj mreži. Zbog toga je razvio "Break Your Facebook", alat koji omogućava baš to – potpuni odmor od Fejsbuka tokom vremenskog razdoblja za koji se sami korisnici odluče.

A kako ovaj alat zapravo radi. Aplikacija sama stvori novu i sigurnu lozinku za pristup Fejsbuku koju korisnici ne smeju da zapišu ili zapamte. Potom koriscnici odaberu datum kada će im aplikacija poslati tu lozinku. Kada je dobiju tada će ponovno moći da se prijave na svoj profil, a sve do tada ne bi mogli da pristupe ovoj društvenoj mreži.

Iako bi ovakva aplikacija i određeni vremenski otklon od Fejsbuka sigurno dobro došao milionima korisnika koji su se "navukli" na ovu društvenu mrežu, Romanova ideja ipak se nekome nije dopala. Naime iz Zukerbergove kompanije zapretili su mu tužbom u kojoj će tražiti odštetu od čak sto hiljada dolara, a razlog se nalazi u neovlašćenom korišćenju njihovog imena (Break Your Facebook).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track