(FOTO) JAGODE S UKUSIMA: Ove bele bobice imaju ukus ananasa i žvake
Foto: Twitter/screenshot

Snažan ukuus

(FOTO) JAGODE S UKUSIMA: Ove bele bobice imaju ukus ananasa i žvake

Zanimljivosti -
Stanovnici u Australiji biće u mogućnosti da probaju "pineberries" kao i "bubbleberries", dve varijacije jagoda koje imaju ukus ananasa i žvake.

Jagode s čudnim ukusom uvezla je u Australiju kompanija koja je predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnoj izložbi cveća i bašte, "United Nurseries" iz Melburna, a to znači da će Australijanci već ove nedelje biti mogućnosti da okuse ovaj voćni tart.

Weird science: pineberries are not albino strawberries and other facts about this perfectly normal fruit. http://bit.ly/TqLxYF

Posted by Food Republic on Wednesday, November 28, 2012

Filip Nilsen odlučio je da uveze ove "predivne" bobice kada je bio na putu po Evropi pre 5 godina.

"Posetili smo rasadnik, u kome su rasle ovee jagode, izledale su fantastično, pa smo upitali da li možemo da ih donesemo u Australiju", rekao je on.

Tada je samo 21 biljka uvezena u Australiju, rekao je Nilsen, i to sedam od svake sorte. Kompanija je takođe uvezla jagode koje imaju ukus malina.

PineberriesThe pineberry, a white strawberry with a distinctive tropical flavour reminiscent of pineapple, hit the...

Posted by Unbelievable facts on Sunday, December 9, 2012

Nilsen je rekao da je bio zanesen izgledom ovih bobica, pa je hteo da ih i ostali Australijanci oskuse. "Izgledale su predivno kada smo ih prvi put ugledali. Mi već uzgajamo jagode, ali ova vrsta je totalno jedinstven", rekao je.

Coming to the farm this spring.....will be planting them after New Years....called Pineberries....they taste like a cross between a pineapple and a strawberry....and the Berry is small

Posted by Seasons In The Sun on Monday, December 14, 2015

Ove sorte nude suptilnu aromu jedinstvenih ukusa, ali i dalje zadržavaju originalni ukus jagode.

"Imaju ukus jagoda, ali kada zagrizete 'pineberry', osetite citrus. Nije baš kao da ste zagrizli ananas, ali ima nagoveštaj tog ukusa. "Bubbleberry' je veoma stara i mala sorta jagoda. U sebi ima dosta šećera, te ima snažan ukus, baš kao žvaka,", objašnjava Nilsen.

(Mashable)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track