NIJE TRAŽIO OD RODITELJA: Pokosio sve travnjake u komšiluku da bi zaradio novac za sastanak
Foto: Facebook/screenshot

Ne stidi se rada

NIJE TRAŽIO OD RODITELJA: Pokosio sve travnjake u komšiluku da bi zaradio novac za sastanak

Zanimljivosti -
Kodi Mičelen, za razliku od mnogih vršnjaka, ne stidi se rada, a zbog ovog dela dobio je silne komplimente iz celog sveta.

Kada je poslednji put vaše dete odlučilo da samostalno zaradi novac za ono što mu treba umesto da ispruži ruku i zatraži od vas?

Nažalost, ovo je danas postalo prava retkost, ali da, još ima roditelja koji uče svoju decu da ništa ne pada s neba i da raditi nikom ne bi smelo biti ispod časti. A ova priča iz kalifornijskog gradića Oakdejla, koju je rečju i fotografijom na svom profilu na Fejsbuku preneo Rajan Koks, to i dokazuje.

This 14 year old boy came by the house with a lawnmower wanting to mow our lawn for $5. Well...me being a hustler I had...

Posted by Ryan Cox on Sunday, March 20, 2016

Rajanu je na vrata pozvonio Kodi Mičelen i ponudio mu košenje travnjaka za pet dolara. Koks je mladića isprva odbio, ali kada je u nastavku razgovora od njega saznao da mu je novac potreban bi izveo svoju devojku na prvi, pravi sastanak, ne samo da je promenio stav, već je odlučio da mu pomogne da nađe još koji posao.

"Tako sam srećan što ovako nešto još postoji. Kodi se baš potrudio da uredi travnjake i očisti pločnike, ali je na kraju dana zaradio dovoljno za izlazak", napisao je Koks na svom Fejsbuk profilu i naglasio: "Impresioniran sam ljudima koji su vaspitali ovog dečaka. Ovo znači da za ima nade za generacije koje dolaze."

I'd like to make myself very clear right now. I shared the story of Cody mowing lawns to take his girlfriend on a lunch...

Posted by Ryan Cox on Thursday, March 24, 2016

Koksova objava na Fejsbuku začas je postala viralna, što je vrednom dečaku donelo silne komplimente, kako od roditelja tri godine starije Odri Fiero s kojom je počeo da se "zabavlja" pre šest meseci, tako i od hiljada ljudi iz celoga sveta. Šta više, u ovu priču su se na kraju uključili i vlasnici restorana, koji su, takođe iznenađeni ovim gestom, odlučili da dečaku ne naplate ručak.

"Kodi me je impresionirao brigom o Odri i koliko je vredan dečko. On čini moju ćerku srećnom", rekla je Holi Fiero, majka koja je Kodiju pomogla da izabere cveće za sastanak u restoranu.

(Dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track