(VIDEO) MUZIKA SE SLUŠA SRCEM: Ovaj muzički spot možete potpuno kontrolisati otkucajima
Foto: Youtube/screenshot

Neverovatno iskustvo

(VIDEO) MUZIKA SE SLUŠA SRCEM: Ovaj muzički spot možete potpuno kontrolisati otkucajima

Zanimljivosti -

"J View" je kompozitor, producent i vizealni umetnik, a čar njegovog stvaralaštva je u tome što kombinuje sirove i elektronske zvuke sa analognim kasetama, snimcima prirode i, nekada, zvucima koje mu fanovi šalju. A njegov najnoviji spot, omogućava slušaocu da kontroliše tempo i to srcem.

Ovo je prvi video spot svoje vrste. Tempo, ali i vizuelni efekti numere "#Almostforgot" slušalac kompletno može kontrolisati otkucajima srca.

Ako vam je hladno u krevetu, dobićete ležeran ritam, savršen za relaksaciju. Ako planirate da trčite, dobićete nešto što će vas potpuno motivisati.

Ovaj video razvila je digitalna kreativna agencija "Hello Monday", pomoću tehnologije koja analizira suptilne promene na vašoj koži svakim otkucajem srca. Ako prst sklonite sa kamere na telefonu, video će prestati sa reprodukcijom.

Pevačica Keli Skar, gostovala je na numeri "#Almostforgot", koja je samo jedna od mnogih jedinstvenih pesama sa albuma "401 Days". Album je rezultat "DNA" projekta, koji poziva fanove da iskuse proces stvaranja muzičkog albuma.

LISTEN: Song #2 is ready! It's called #Almostforgot: http://jviewz.com/?view=tracks#/dnaThank you for being part of the process! (also, heartbeat versions coming soon) <3

Posted by J.Views on Friday, January 9, 2015

Baš kao što spot za "#Almostforgot" postavlja slušaoca za glavnog aktera pesme, tako i ceo album briše liniju između umetnika i slušalaca.

"U trenutku kada sam započeo ovaj projekat, nisam imao nijednu gotovu pesmu. Sve je smišljeno na licu mesta, svaki stih, svaki fragment koji je objavljen na sajtu, svaki zvuk, melodija ili ideja", rekao je umetnik.

"Ovo iskustvo pomoglo mi je da se otvorim i komuniciram s ljudima kojima je stalo do moje muzike, takođe kroz ovaj proces uspeo sam da shvatim šta je ono što me zaista pokreće", kaže "J View".

Mastering and cutting the record! (Watch full update on the Members area of the DNA Project)

Posted by J.Views on Wednesday, March 23, 2016

On je dodao da je pesma "#AlmostForgot", napisana tokom "blagog nervnog sloma" u procesu snimanja albuma.

"Bio sam totalno neinspirisan. Osećao sam se kao da živim na mrvicama. Nisam čitao ništa sem deskripcija na poleđini knjiga. Nisam ni slušao muziku. Gotovo sam zaboravio na svoje srce, a onda sam shvatio da je '#Almostforgot' postala najbolja pesma koju sam ikada napravio", rekao je umetnik.

Pesma "#Almostforgot" dosupna je za sve mobilne telefone, a možete je 'prekontrolisati' ovde.

(Mashable)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track