(FOTO) OVCE SU MU JEDINO DRUŠTVO: Ovaj Kinez već 10 godina živi potpuno sam u planinskom selu
Foto: Twitter/screenshot

Preživljavanje i samoća

(FOTO) OVCE SU MU JEDINO DRUŠTVO: Ovaj Kinez već 10 godina živi potpuno sam u planinskom selu

Zanimljivosti -

Liu Šengja već 10 godina živi sam u selu Ksenšanše u Gansu, kineskoj severnozapadnoj provinciji, a nekoliko ovaca koje čuva jedno su mu društvo.

Prema Liuuvim rečima, u selu je nekada živelo 20 porodica, ali su se svi odselili kada su prirodni resursi presušili. Godine 2006. Liu je sam morao da se brine o svojoj iznemogloj majci i mlađem bratu, a nakon godinu dana ostao je potpuno sam.

Oslanjajući se na sopstveno umeće Liu je naučio da preživi i navikao se na samoću.

"Na početku nisam mogao da spavam od urlika divljih pasa. Ali onda sam počeo da čuvam nekoliko ovaca i one su mi pravile društvo, pa sam se vremenom privikao", rekao je Liu.

Liu takođe radi kao privremeni čuvar za lokalnu zadrugu za zaštitu životne sredine kako uspeo da sastavi "kraj s krajem". Njegova plata na mesečnom nivou iznosi 700 juana, što je oko 107 dolara.

Zbog udaljenosti sela od civilizacije Liu mora daleko da putuje da bi sebi obezbedio vodu i hranu.

"Preživljavanje i samoća mi ne predstavljaju problem, ali ipak, s vremena na vreme, imam potrebu da odem do naseljenih mesta", rekao je.

Uprkos usamljenosti, Liu je video nešto pozitivno u tome što ima "celo selo za sebe", te može da odabere kuću u kojoj će živeti.

(Mashable)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track