NAJVEĆA INVESTICIJA U NJIHOVIM ŽIVOTIMA: Na pijaci kupili nešto što vredi pravo malo bogatstvo
Foto: Profimedia

Radoznalost

NAJVEĆA INVESTICIJA U NJIHOVIM ŽIVOTIMA: Na pijaci kupili nešto što vredi pravo malo bogatstvo

Zanimljivosti -

Postoji nešto posebno u rasprodajama i buvljim pijacama što je gotovo nemoguće opisati. Kada kopate po kutijama iz prošlosti možete pronaći nešto što niste ni znali da vam treba.

Nešto slično dogodilo se jednoj porodici iz Njujorka. U jednoj sekundi, pomislili su da su kupili sasvim običnu činiju za samo 3 dolara, ali ubrzo zatim shvatili su da su dobili nešto mnogo vrednije.

Someone picked up this rare Chinese bowl for $3, and it just sold for more than $2 million. What's the best you've ever done at a yard sale? http://on.cnn.com/XZD97U

Posted by CNN on Wednesday, March 20, 2013

Kada su ugledali belu činiju s prelepim detaljima, odmah je kupili za 3 dolara, a ubrzo se ispostavilo da je to bila najveća investicija u njihovim životima.

Otkrili da je činija stara hiljadu godina i da potiče iz kineske Song dinastije. Ona spada u kategoriju uobičajene vrste keramičke umetnosti poznate kao "Ding ware". Ova činija, na kraju, prodata je na aukciji za 2.225.000 dolara.

On March 21st a Chinese Ding bowl, bought for $3 at a yard sale and sold at auction in New York for $2.2 million, is the latest result in a string of successes for "undiscovered" Chinese porcelain at auction. It began in earnest in the 1970s and reached a climax on November 13, 2010, when a porcelain vase from the reign of 18th-century emperor Qianlong took a staggering 53 million pounds from a Chinese bidder in a tiny suburban London salesroom, the kind where bidders sit on sofas and chairs that are part of the estate auction. How to hunt for your own $2.2 million Ding bowl ... SH

Posted by Shipwreckhunter on Friday, April 19, 2013

(Boredom Therapy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track