KAŽITE ZBOGOM SMRDLJIVIM STOPALIMA: Napravio čarape koje nije potrebno prati čak godinu dana!
Foto: Profimedia

Mirisna budućnost

KAŽITE ZBOGOM SMRDLJIVIM STOPALIMA: Napravio čarape koje nije potrebno prati čak godinu dana!

Zanimljivosti -

Bromodozu, odnosno neprijatan miris nogu najčešće uzrokuju bakterije i gljivice, rešenje ovog problema došao je britanski farmer Stiv Vajti koji je osmislio antibakterijske čarape koje nije potrebno prati čak godinu dana!

Izumitelj ovih čarapa, Stiv Vajti, tvrdi da je tajna u njihovom materijalu, odnosno, moher vuni koja se dobija od angora koza. Naša stopala imaju veliki broj znojnih žlezda koje služe za hlađenje, zbog obuće koju nosimo one ne mogu da rade prirodno, te se bakterije razmnožavaju više nego što je to uobičajeno.

Ilustracija (Foto: Profimedia)
Ilustracija (Foto: Profimedia)

Ove revolucionarne čarape ne zadržavaju znoj, pa i bakterije ne ostaju zarobljene unutar obuće, a samim tim nema ni smrada. Ono što je privuklo pažnju medija, jeste njegova tvrdnja da čarape nije potrebno prati bar godinu dana, što je kako kaže, lično testirao.

On je slučajno nabasao na ovo otkriće jer mu je namera bila da dizajnira čarape koje su udobne i trajne, ali je posle nekoliko dana primetio i nedostatak uobičajenog neprijatnog mirisa.Za sada ih je moguće nabaviti samo na teritoriji Velike Britanije, ali on najavljuje da će ih prodavati širom sveta preko posebne internet stranice.

(DailyMail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track