SADA IZGLEDA 15 GODINA MLAĐI: Čitavih 500 dana nije popio ni čašu alkohola, evo kako izgleda danas
Foto: Imgur

Organizam mu je zahvalan

SADA IZGLEDA 15 GODINA MLAĐI: Čitavih 500 dana nije popio ni čašu alkohola, evo kako izgleda danas

Zanimljivosti -

"Meatteo", korisnik društvene mreže Imgur pohvalio se velikim napretkom - on čitavih 500 dana nije taknuo alkohol, što mu je pomoglo da izgubi veliki broj kilograma, ali i da mu koža poprimi daleko bolji ten.

"Meatteo" tvrdi da ga je ispijanje alkohola svakoga dana 12 godina 'gotovo ubilo', a sada je podelio fotografije neverovatne transformacije, nakon 500 dana bez trezvenosti.

"Svakoga dana pio sam 3 gajbe piva, a flašu burbona nedeljno. Više puta sam pokušao da prestanem. Dotakao sam dno i bilo mi je muka od toga što sam se osećao bolesno. Ovo je najduže što sam izdržao da ne popijem ni čašicu alkohola", napisao je korisnik.

"Meateo" je počeo da trči nakon 3 meseca trezvenosti, što je još više doprinelo tome da izgubi na kilaži.

Foto:Imgur
Foto:Imgur
"Dvanaest godina svakodnevnog alkoholisanja me je zamalo ubilo. Sada sam gotovo godinu dana trezan. Izgubio sam skoro 40 kilograma u procesu. Vidite, nije samo stvar u pivu. Problem je i u svoj hrani koju unisite u sebe zahvaljujući pivu i gladi koju uz alkohol osećate", napisao je korisnik, čime je samo potvrdio da treba slušati savete stručnjaka.

Tako je i dr Dejmon Raskin iz Los Anđelesa upozorio: "Pravljenje pauze od ispijanja alkohola dobra je stvar, čak i ako odlučite da se toga pridržavate svega nekoliko nedelja, a posebno ako dnevno pijete više od dva pića".

Alkohol povećava ukupnu količinu kalorijskog unosa, a da vi to i ne primetite. Jedna margarita sadrži oko 300 kalorija, a 'pina colada' 100 kalorija više. Istraživanja pokazuju da muškarci unose 433 kalorija više onih dana kada konzumiraju čak i umerenu količinu alkohola", istakao je Raskin.

Ovu fotografiju objavio je "Meatteo", a možda i vas podstakne da barem privremeno ostavite "pivce", da napravite pauzu do Evropskog prvenstva u fudbalu kako biste u daleko boljoj formi dočekali leto.

Foto:Imgur
Foto:Imgur

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track