(VIDEO) NA SAMRTI JE IZGOVORILA DVE REČI - SKRIVENO BLAGO: A što je porodica pronašla na tavanu?
Foto: Karl Sabatino, Facebook

Skrovita umetnost

(VIDEO) NA SAMRTI JE IZGOVORILA DVE REČI - SKRIVENO BLAGO: A što je porodica pronašla na tavanu?

Zanimljivosti -

Kada se Dženi Verastro približila kraju života u novembru 2004. godine, otkrila je svojoj porodici jednu tajnu.

Dženi je na samrtnoj postelji rekla da je sakrila "blago" ispod šivaće mašine. U tom trenutku je niko nije oybiljno shvatio ali kad je preminula njen nećak Karl je ipak odlučio da istraži o čemu se radi. Trebalo mu je nekoliko sati da pronađe staru prašnjavu "singericu" u uglu tavana kuće, a ono što je video ispod nje ga je potpuno šokiralo!

"Tri dana pre nego što je umrla nam je rekla - Ne zaboravite da pogledate ispod mašine. Nije nam bilo jasno na šta misli. ipak kad sam pomerio mašinu za šivenje na krilo su mi ispale prašnjave novine, a u njima slika za koju se ipostavilo da je platno Pabla Pikasa.", izjavio je Karl.

Sliku poznatu pod imenom "Žena sa ogrtačem" Dženi je doneo suprug Niki kad se vratio iz Evrope posle Drugog svetskog rata. Kupio ju je za samo 30 dolara od uličnog prodavca u Londonu.

Ispostavilo se da duplikat ove slike visi u klivlendskom muzeju, ali Karl veruje da je baš njihova, porodična slika original.

Procenitelj Ričard Bolju je posle pažljivog istraživanja rekao da je moguće da se radi o autentičnom Pikasovom delu, jer je slikar bio poznat po tome da pravi nekoliko kopija istih slika kako bi istražio koje boje bolje pristaju određenim motivima.

(AWM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track