Najnovije vesti

SKINITE SVE SA SEBE! Evo zašto je dobro ako spavate goli
Foto: Profimedia

Genitalije moraju da dišu

SKINITE SVE SA SEBE! Evo zašto je dobro ako spavate goli

Zanimljivosti

Naše telo ceo dan je sputano slojevima odeće, genitalije su konstantno u nezdravom okruženju, a nivo hornoma ljubavi i sreće je nizak- golotinja sve to menja...

Genitalije "dišu" - a to je za njih mnogo zdravije od boravka u vlažnom, toplom i sputanom okruženju (vagina će biti manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje sperme).

Osim toga, spavanje bez ijedne krpice na sebi ima još nekih prednosti. Prva je ta što ćete se osećati slobodno, a time ćete i spavati bolje. Ništa vas neće ometati dok se okrećete, ništa vas neće zatezati, lepiti vam se za telo itd.

Takođe, odlazak na spavanje potpuno go snižava nivo stresa u telu, a time i nivo kortizola. U isto vreme luči se više oksitocina - poznatog i kao hormona ljubavi i sreće.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

I seksualni život će vam procvetati jer više neće biti ničega između vaše kože i kože vašeg partnera, a to može biti vrlo uzbudljivo. Kad smo kod toga, postoje naučno utemeljene tvrdnje po kojima naše telo izlučuje više oksitocina kad se s partnerom mazimo skroz goli, nego s odećom na sebi.

Spavanje bez pidžame dobro je i zato što je tada temperatura tela niža, odnosno nema dodatnog sloja koji ga greje (posebno leti), a istraživanja su pokazala kako se bolje spava u hladnijem okruženju.

I za kraj, još jedna malena prednost - ako pazite na kućni budžet imajte na umu da ćete imati manje veša za pranje ako ne nosite pidžame, a time i nešto više novca u džepu.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(24sata.hr)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...