SANJALI STE DA STE UMRLI: Evo šta kažu narodna verovanja šta vas čeka u životu!
Foto: Profimedia

SANJALI STE DA STE UMRLI: Evo šta kažu narodna verovanja šta vas čeka u životu!

Zanimljivosti -

U narodu je rašireno verovanje da ako sanjate nekoga da je umro, to znači da ste mu u stvarnosti produžili život. No, da li to važi i za slučaj kad sanjate sopstvenu smrt?

Sve nas s vremena na vreme muče noćne more raznoraznih vrsta. Međutim,najstrašnije je svakako kad se sanja smrt. Zato, donosimo vam kako narodna verovanja i sanovnici tumače šta ovakav san predviđa, ali i nešto ozbiljnije tumačenje smrti sa psihološke strane.

Videti smrt – pred vama je dug život u bogatstvu i uz mnogo dece. Gledati smrt da dolazi – naći ćete se u velikom iskušenju.

Uhvatiti smrt rukama – imaćete sretan život.

Biti osuđen na smrtnu kaznu – u poslu vas očekuje napredak i veliki uspeh.

Biti mrtav – oslobađanje od problema.

Videti svoje umiranje – očekuje vas veliki uspeh, jer ste konačno postali svesni svih svojih mogućnosti i vrednosti.

Umreti i ponovno oživeti – očekuju vas velike brige, tuga i žalost. Biti mrtav – očekuje vas dug, sretan život.

Gledati kako neko drugi umire – napustiće vas draga osoba. Ako umire neko koga znate – prestanak veze s tom osobom ili s onim što nam ta osoba predstavlja. Smrt drage osobe – potajno čeznete za nekom osobom koju niste dugo videli.

Ipak, psiholozi kažu da sanjati svoju smrt znači da se nalazite na životnoj raskrsnici, odnosno, da ste u nekoj vrsti tranzicije. Jedan način života ostaje iza vas, a ispred vas se nalazi novi početak.

Snovi o sopstvenoj smrti simbolizuju unutrašnju transformaciju, otkrivanje sebe ili, generalno, razvoj vašeg života u celini.

Drugim rečima, vaš život dobija jednu novu dimenziju, tako da nema razloga za paniku, jer je najčešće u pitanju pozitivna promena.

Konkretno, snovi o sopstvenoj smrti znače da su ispred vas velike promene. Samo u retkim slučajevima smrt u snu predstavlja pravu, fizičku smrt, već je takav san pokazatelj da ste raskrstili sa starim navikama, pa je to metaforički vaša smrt u nekom smislu. U svakom slučaju označava završnicu nečega.

Kada je smrt bližnjih u pitanju, a to se uglavnom odnosi na članove porodice, značenja su različita, ali i dalje gravitiraju ka životnim promenama.

San o smrti brata ili sestre, znači da treba da prevaziđete nešto što se tiče vašeg detinjstva, da prestanete da živite u prošlosti i okrenete se budućnosti.

Snovi o smrti roditelja simbolizuju promene na nivou identiteta. To može ukazivati na proces odrastanja i osamostaljivanja, čak i ako odavno ne živite sa svojim roditeljima.

Smrt deteta znači da treba da odrastete i da u vašem životu više nema mesta detinjarijama. Takođe, to može predstavljati i otkrivanje sebe, odnosno nekih ranih, zaboravljenih delova ličnosti.

Ako sanjate smrt neke nepoznate osobe, to znači da su u toku velike promene u vašem životu na koje ne možete da utičete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track