ČETVORONOŽNA FILMSKA PRIČA: Porodica obolelom psu pred smrt ispunjava listu želju
Foto: Profimedia

Da pusti mašti na volju

ČETVORONOŽNA FILMSKA PRIČA: Porodica obolelom psu pred smrt ispunjava listu želju

Zanimljivosti -

Sigurno ste čuli za "listu želja", listu koju svaka osoba pre smrti želi da ispuni. Reći ćemo vam samo da ljudi nisu jedini sa ovakvim spiskom.

Na temu liste želja pred smrt je napravljen film "Bucket List" sa genijalnim glumcima Džekom Nikolsonom i Morganom Frimenom koji pre smrti ispune svoje liste kako bi srećni mogli da napuste ovaj svet, koji je dodatno popularizovao ovu ideju.

Ali postoji jedna topla priča o listi želja jednog umirućeg psa. Jedan Jack Russel terijer zvani Bernard udomljen je 2008. godine u četvoročlanu porodicu koja se u njega zaljubila prvog dana. Živeo je srećnim životom kao član porodice dok mu veterinar nije dijagnostifikovao veliki maligni tumor. Tužni i slomljena srca, njegova ljudska porodica odlučila je da mu poslednjih par meseci života učiniti nezaboravnim. Napravili su "pseću listu želja" na kojima su sve stvari koje Bernard obožava.

Ima dana kad je Bernard najsrećniji pas na svetu dok drugih dana podlegne teškim bolovima, ali najbitnije je da je u celoj priči naučio i podstakao porodicu da svaki dan žive kao da im je poslednji.

Lista uključuje duge šetnje šumom, hvatanje teniske loptice na plaži, a prioritet su sveže skuvane viršle. Takođe, Bernard voli poslastice kao nagradu i kada zasmejava celu porodicu.

(vijesti.rti.hr/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track