(VIDEO) NEMOGUĆA SUMA UZVRAĆA UDARAC: Koliko bi koštalo održavanje Zvezde Smrti iz Ratova zvezda?
Foto: Youtube Printscreen

Astronomski!

(VIDEO) NEMOGUĆA SUMA UZVRAĆA UDARAC: Koliko bi koštalo održavanje Zvezde Smrti iz Ratova zvezda?

Zanimljivosti -

Iako se nikada do sad nismo pitali koliko bi koštalo održavanje ovog gigantskog oružja, ipak smo dobili odgovor.

U bioskopima je stiglo još jedno poglavlje bogatog filmskog serijala "Ratovi zvezda" po imenu "Odmetnik 1". Iako se radujemo prilici da najzad vidimo događaje koji su pokrenuli avanturu davne 1977. godine, moramo priznati da smo malo umorni od takozvane "Zvezde smrti", glavnog oružja Imerije.

Da li znate koliko bi koštalo održavanje ovakvog projekta? Verujte nam, Beograd na vodi ne može ni da se poredi s tim. Kompanija Ovo, britanski snabdevač energije, uradila je jedno istraživanje kako bi izračunala koliko bi koštalo dnevno održavanje postrojenja kao što je Zvezda smrti.

Iako je njen laser, koji uništava čitave planete, zastrašujući, cena održavanja je nije ništa manje strašna. Održavanje planete/oružja koštalo bi, svakoga dana, 7,8 oktiliona dolara, ili ako više volite u nulama, 7,800,000,000,000,000,000,000,000,000$.

Ova suma je 100 triliona puta veća od godišnje ekonomske aktivnosti čitave naše planete ili 30 triliona puta veća od 200 triliona dolara, na koliko je procenjeno bogatstvo našeg malog plavog doma. Nije ni čudo što je Imprerator pod hitno želeo da uhvati Luka Skajvokera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track