SPREMITE SE ZA HLADNOĆU! Evo kako da svoje prozore prilagodite nadolazećoj ekstremnoj zimi
Foto: Profimedia

Uradi sam

SPREMITE SE ZA HLADNOĆU! Evo kako da svoje prozore prilagodite nadolazećoj ekstremnoj zimi

Zanimljivosti -

PVC stolarija, a posebno prozori i vrata, su sve češći odabir jer ih je lakše podesiti i bolje zadržavaju temperaturu u stanu.

Prilikom ugradnje, majstori "zaborave" da vam napomenu dve bitne stavke, koje će vam zasigurno biti od koristi ove zime, piše portal Femina.

Podmazivanje se izvodi specijalnim uljem za podmazivanje. Ali, može poslužiti i obično suncokretovo ulje. Vaši prozori će Vam se odužiti dugogodišnjom lakoćom rukovanja i besprekornim funkcionisanjem.

Kako podesiti PVC prozore i balkonska vrata na "zimski režim"

Otvorite prozorsko(ili balkonsko) krilo i pronađite mehanizam za zatvaranje.

Da pripremite prozore i vrata za zimu, potrebno je podesiti šraf na strani gde se nalazi ručica, uz pomoć inbus ključa (4). Okrećite ka unutra šraf, koji se nalazi sa strane šarke. Pri okretanju ključa šraf se pomera u odnosu na svoju osu, čime se reguliše potisna sila rama i pritiska.

Najčešće, prilikom postavljanja prozora, kao podrazumevano, ostavljaju se u "standardnom režimu". Da biste saznali u kom su režimu trenutno vaši prozori (i balkonska vrata), jednostavno stisnite list papira prozorskim krilom. Ako ga bez problema možete izvaditi – vaši prozori su u «letnjem režimu». Ako ga ne možete izvaditi, a da ga ne pocepate – znači da su u zimskom.

(Femina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track