ISTRAŽIVANJA POKAZALA: Evo zbog čega su MAČKE naklonjenije ŽENAMA!
Foto: Profimedia

Iznenadićete se

ISTRAŽIVANJA POKAZALA: Evo zbog čega su MAČKE naklonjenije ŽENAMA!

Zanimljivosti -

Ali da li ste znali da mačke više vole žene? Prema istraživanju, mačke više uživaju u ženskom društvu nego u društvu muškaraca.

Pitate se zašto je to tako? Otkrijte u nastavku!

Žene imaju nežniji glas

Ženski glas, za razliku od glasa muškog pola, zvuči nežnije. Pa, baš kao što deca reaguju bolje na nežniji ton glasa, tako je i kod mačaka. One uživaju da slušaju svoje vlasnice dok govore, i mačke lakše „komuniciraju“ sa ženama kada im nešto treba.

Ruke i dodir

Generalno žene imaju nežnije ruke od muškaraca. Ako žene vode računa o tome kako dodiruju mačku, verovatno će stvoriti posebnu vezu sa njom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Majčinski instinkt

Žene imaju prirodno urođeni majčinski instinkt. One brinu o svojoj deci na poseban način, a isto tako se ophode prema mačkama. Najvažnija potreba svakoga ljubimca je da bude nahranjen, a ako se mačka nalazi u porodici, žena će je najverovatnije hraniti i tako zadobiti njenu naklonost. Takođe, ženska sposobnost za brigu i ljubav prema mački podsetiće ljubimca na brigu koju je primao od vlastite majke.

Slične osobine

Pas je čovekov najbolji prijatelj. On prati svog vlasnika, hoda i trči sa njim, a mačke su više vezane za svoju imovinu. Mačke stalno žele da budu čiste i uredne, a to podseća na ženske osobine.Više interakcijaMačke imaju tendenciju da biraju žene jer one provode više vremena sa njima. Što više pažnje dobiju od neke osobe, to su im sklonije. Kao i u ljudskim odnosima, što se više posvetite vašoj mački, većom ljubavlju će vam uzvratiti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zenskimagazin.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track