Najnovije vesti

USKORO PUNI 40 GODINA: Konačno rešena MISTERIJA o Garfildovom POLU!
Foto: PS Jutjub

Drama oko pola

USKORO PUNI 40 GODINA: Konačno rešena MISTERIJA o Garfildovom POLU!

Zanimljivosti
00:00h

Fanovi animiranog lika Garfild posvađali su se oko toga da li je reč o mačku ili mački, a u sve se na kraju upleo i autor Džim Dejvis koji je objasnio da je omiljeni strip junak muško.

Najvažnije osobine su lenjost, prezir prema psima i strast prema lazanjama. Ali je li Garfild muško ili žensko? Pitanje svih pitanja obožavatelja ovog crtanog lika došlo je do usijanja prošlog vikenda. Svađe su počele kad je jedan od obožavatelja pronašao intervju autora iz 2014. godine.

"Nije ni muško ni žensko, ni star ni mlad, nema nacionalnosti ili rase. Puno mi je lakše tako stvarati humorne situacije u stripu",  rekao je Dejvis o Garfieldu. Obožavatelj je zato promenio Wikipedijinu stranicu o Garfildu i napisao da je on 'rodno neutralan'. I tako je počela svađa.

Mnogi su se pobunili i zaključili kako se definitivno radi o mužjaku, dok su drugi zauzeli stav da se radi o ženskoj mački. Treća je strana zaključila kako Garfild zaista nema ni pol ni rod, a zbog svađe se srušila engleska stranica Wikipedije.

"Garfild je muško", poslao je Dejvis objašnjenje Washington Postu. Podseća da mačak ima i devojku Erlen. Prvi strip s debelim i lenjim mačkom Garfidlom, Dejvis je objavio 1978. godine, a uskoro počinju pripreme za slavlje njegova 40. rođendana.

Foto: Printskrin/Jutjub
Foto: Printskrin/Jutjub

(24sata.hr)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...