OBIČNO IH BACATE KADA KUPUJETE OBUĆU... iako su vrlo korisne, štede NOVAC i traju VEČNO!
Foto: Profimedia

Genijalno

OBIČNO IH BACATE KADA KUPUJETE OBUĆU... iako su vrlo korisne, štede NOVAC i traju VEČNO!

Zanimljivosti -

Mnoge vrlo korisne stvari pogrešno završe u kanti za smeće, a takav je slučaj i sa silikonskim kesicama koje najčešće idu uz kutije sa novom obućom.

One su prilično korisne, a vi o tome nemate pojma. Oksidacija i vlaga su glavni razlog zbog kog žileti mogu pre vremena da se istroše – pogotovo ako ih držite u kupatilu. Ako ne želite da redovno bacate novac na nove žilete, u plastičnu posudu stavite 4 do 5 silika kesica i nakon brijanja u nju stavite vaš brijač naon što ste ga malo obrisali.

Na ovaj način će oštrica biti suva jer kesice izvlače i upijaju vlagu, vaše noge glatko izbrijane, a i uštedećete gomilu novca. Još jedna odlična upotreba ovih keseca jeste sprečavanje korozije na srebrnom nakitu. Kako bi ga sačuvali, samo stavite nekoliko kesica u vašu kutiju sa nakitom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dodatan savet:

Ako primetite da silika kesice više ne daju rezultate, stavite ih na papir za pečenje i ostavite sat vremena u rerni na 100 stepeni Celzijusa kako bi se ponovo “napunili”. Kada ih ne koristite, držite ih u nepropusnoj posudi kako bi ih zaštitili od okolne vlage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track