U vitrinama najrazličitijih porizvoda ima i specijalna pita - sa ćevapima.
"Jel kod vas ima nekakva pita sa ćevapima?" pitanje je sa kojim se ulaze i mladi i stari, uglavnom iz radoznalosti ili sa vrata zapitkuju, vođeni preporukom prijatelja, kolega i komšija.
"Naš bivši kolega je došao je na ideju da počnemo da pravimo ovaj specijalitet, a mi smo rado prihvatili. Pravili smo je dan-dva, da vidimo kako ide, i mogu da vam kažem da je išla odlično, pa smo odlučili da ostane u ponudi", pekar Dejan Andonov.
Za mesec dana od kako je u prodaji reakcije su uglavnom iste, svima se jako dopada, a svakog dana traži se "tepsija više".
"Priprema se tako što se tri vrste mesa mešaju i začinjavaju po određenoj recepturi. Prave se ti manji ćevapi- komadi mesa, a zatim se peče oko 10 minuta. I dalje mi tražimo savršenu recepturu za ovu pitu iako je i sada odličnog ukusa. Ranije smo u ponudi imali i pitu sa piletnom i bešamel sosom, ali reakcije nisu bile tako dobre kao za ovu, pa ih nemamo više u ponudi",objašnjava pekar.
Što se ukusa tiče slična je bureku sa mesom, a kilogram košta 500 dinara.
"Ne pitajte me ništa, od kako sam počela da je jedem ne prestajem. Prosto sam se nagojila od nje, kaže jedna od mušterija.
(ANKETA) BOSANCI U ŠOKU: Srbi prave burek s plazmom i eurokremom?!
ZOVU GA NIŠKA VIJAGRA: Da li biste probali ovaj burek?
LAKO SLANO JELO: Burek sa sirom i tikvicama
Blic/Marija Antonijević
POGLEDAJTE BONUS VIDEO: