(VIDEO) UMETNOST OTPORA: Slavni Pijanista poklonio predivan mural gradu Leskovcu
Foto: Youtube Printscreen

Eko mural

(VIDEO) UMETNOST OTPORA: Slavni Pijanista poklonio predivan mural gradu Leskovcu

Zanimljivosti -

Stegnuta pesnica koja pridržava veliko oko koje nas posmatra, žirafu i mnoštvo čuda prirode, podsećaće nas od danas sa velikog murala na zgradi u Ulici Cara Lazara koliko je ekološka svest bitna i da moramo ozbiljnije da vodimo računa o sredini u kojoj živimo.

Iz Beograda u Leskovac ovim povodom došao je sjajni Pijanista, dok će drugi mural na Osmospratnici sledećeg vikenda raditi mlada leskovačka slikarka Mariana Velickovski.

Sjajni "Pijanista", koji je do sada nacrtao stotinak murala, u razgovoru za Leskovačke vesti otkriva koliko puta se do sada sukobljavao sa komunalnim policajcima, da li je ikada preko noći na nekom zidu osvanuo njegov mural, koju poruku svojim radovima želi da pošalje i zašto je razočaran u leskovačke vlasti:

Reč je zapravo o projektu „Eko murali za Eko Leskovac“ koji realizuje Omladinski klub Ančiki, a finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Omladinci OKAN-a su za crtanje murala izabrali lokacije koje su zaprljane i išarane različitim natpisima, sa ciljem da se makar malo ulepša naš grad, ali i podigne svest o ekologiji.

Iza „Pijaniste“ krije se zapravo umetnik Andrej Josifovksi koji je oslikao veliki broj murala u zemlji i inostranstvu, a njegov rad je propraćen u mnogim svetskim medijima

(leskovackevesti.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track