(VIDEO) GLEDALI VAS NEKO SA DRUGE STRANE OGLEDALA? Otkrijte za 5 sekundi da li vas posmatraju!
Foto: Profimedia

Iznenadićete se

(VIDEO) GLEDALI VAS NEKO SA DRUGE STRANE OGLEDALA? Otkrijte za 5 sekundi da li vas posmatraju!

Zanimljivosti -

Stojite li pred običnim ogledalom ili onim kroz koje vas neko gleda, možete otkriti za pet sekundi. Takva ogledala mogu se nalaziti u javnim WC-ima ili kabinama za presvlačenje.

Takva odnosno dvostrana ogledala ponekad se mogu nalaziti, osim u policiji, i u hotelskim sobama, apartmanima, javnim WC-ima, kabinama za presvlačenja... Odnosno mogu biti bilo gde.

Dakle, kada se nađete pred ogledalom i želite biti sigurni da vas kroz njega niko ne gleda, napravite mali test. Približite se prstom do njega i dotaknite ga vrhom. Tada će se dogoditi jedan od scenarija:

Ako vidite da između prsta i odraza svog prsta postoji mali razmak, tada stojite pred običnim ogledalom. Ako nema razmaka između vašeg prsta i odraza vašeg prsta, moguće je da vas neko u tajnosti posmatra kroz dvostrano ogledalo.

Ipak, dvostrana ogledala mogu se pronaći na još nekim mestima koja nemaju veze sa voajerizmom. Na primer, na retrovizoru automobila. Ni tada neće biti razmaka između prsta i površine ogledala.

Slučaj dvostrukog ogledala u ženskom WC-u u kafiću

Takvo ogledalo otkrila je 2015. godine Temajl Roc u kafiću u predgrađu Čikaga u SAD-u. Dvostruko ogledalo u ženskom WC-u bilo je usmereno na samu školjku. S druge strane nalazilo se skladište iz kojeg su vlasnik, njegovi zaposlenici i njihovi prijatelji gledali žene dok obavljaju nuždu. Snimila je sve mobilnim telefonom:

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track